• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 25, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 25, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی خواص ضد باکتریایی و سمیت سلولی عصاره اتانولی گیاه خارشتر (Alhagi maurorum)

    (ندگان)پدیدآور
    متفقی, فرزانه الساداتشکرزاده, محمدمحمدی, حمیدهشکرزاده, شقایقرزاقی, حسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    512.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تحقیقی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: سرطان دهانه رحم چهارمین سرطان شایع در جهان است. مهمترین مسئله در درمان سرطان، تخریب سلول‌های سرطانی در حضور سلول‌های طبیعی است. به همین دلیل استفاده از منابع طبیعی مانند گیاهان برای درمان سرطان ضروری است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ضد باکتریایی عصاره اتانولی گیاه خارشتر بر استافیلوکوکوس اورئوس و سودموناس آئروژینوزا و سمیت سلولی بر رده سلولی سرطان رحم Hela می‌باشد. مواد و روش‌­ها: در این مطالعه تجربی، ابتدا عصاره اتانولی خارشتر تهیه شد و سپس احیای دو سویه استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC: 25923) و سودوموناس آئورژینوزا (ATCC: 27853) لیوفریزه با کشث در محیط مغذی انجام شد. به منظور تایید سویه‌های استاندارد تست‌های بیوشیمیایی انجام شد. برای تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (Minimum Inhibitory Concentration) از روش میکرودایلوشن استفاده شد و بعد از به دست آوردن MIC، حداقل غلظت کشندگی (Minimum Bactericidal Concentration) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین اثرات سمیت سلولی عصاره در غلظت‌های (0/1، 10، 50، 100، 500 و 1000 میکروگرم بر میلی‌لیتر) بر روی رده سلولی HeLa در مدت زمان 48 ساعت توسط روش MTT و مقایسه سمیت آن با گروه سیس پلاتین (گروه کنترل مثبت) بررسی شد. یافته‌ها: عصاره اتانولی گیاه خارشتر از غلظت 50 میکروگرم بر میلی‌لیتر رشد سلول‌های سرطانی را کاهش داده است که در مقایسه آماری غلظت‌های 50 ،500 و 1000 میکروگرم اختلاف معنی‌داری داشتند (0/05>p). طبق نتایج MIC حداقل غلظت مهاری رشد عصاره روی سویه استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئورژینوزا به ترتیب 4000 و 16000 میکروگرم بر میلی‌لیتر گزارش شد و طبق نتایج MBC حداقل غلظت کشندگی عصاره 4 برابر MIC (16000 میکروگرم/میلی‌لیتر) در گونه استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC: 25923) مشاهده گردید ولی در گونه سودوموناس آئورژینوزا (ATCC: 27853) توانایی کشندگی نداشت. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی گیاه خارشتر از طریق فعالیت آنتی اکسیدانی بر سلول‌های Hela اثر کرده و سبب مهار رشد آنها شده است و طبق نتایج MIC و MBC هم نشان داده شد که بیشترین اثر مهارکنندگی روی سویه استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس بوده و روی سویه سودوموناس آئورژینوزا اثری نداشته است.
    کلید واژگان
    عصاره خارشتر
    زنده مانی سلولی
    استافیلوکوکوس اورئوس
    سودوموناس آئورژینوزا.
    مسمومیتها

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2023-03-01
    1401-12-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    1. گروه فارماکولوژی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
    1. گروه فارماکولوژی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
    2. مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
    3. دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
    4. گروه ژنتیک، موسسه غیرانتفاعی سنا، ساری، ایران

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    http://jbums.org/article-1-10960-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1033020

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب