نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorزندی, محمدرضاfa_IR
dc.contributor.authorابوطالبی جهرمی, عبدالحسینfa_IR
dc.contributor.authorبهروزنام, بهنامfa_IR
dc.contributor.authorذاکرین, عبدالرسولfa_IR
dc.date.accessioned1402-06-07T05:41:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-08-29T05:41:47Z
dc.date.available1402-06-07T05:41:47Zfa_IR
dc.date.available2023-08-29T05:41:47Z
dc.date.issued2023-07-23en_US
dc.date.issued1402-05-01fa_IR
dc.date.submitted2021-12-28en_US
dc.date.submitted1400-10-07fa_IR
dc.identifier.citationزندی, محمدرضا, ابوطالبی جهرمی, عبدالحسین, بهروزنام, بهنام, ذاکرین, عبدالرسول. (1402). اثر جیبرلیک‌اسید و میدان مغناطیسی بر ماندگاری توت‌فرنگی رقم ’سلوا‘ در شرایط تنش دمایی. علوم باغبانی, 37(2), 337-350. doi: 10.22067/jhs.2022.74406.1121fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.74406.1121
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_42933.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1026405
dc.description.abstractاین پژوهش به منظور بررسی تیمار هورمونی جیبرلیک اسید و میدان مغناطیسی بر صفات مرتبط با ماندگاری توت فرنگی رقم'سلوا‘، در شرایط تنش دمایی، به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای تحقیق شامل جیبرلیک اسید در سه سطح شاهد (صفر)، 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر، میدان مغناطیسی در 3 سطح شاهد،10 و 20 میلی‌تسلا و تنش دمایی در سه سطح 2، 8 و 20 درجه سانتی‌گراد بودند. میوه‌های توت فرنگی رقم ‘سلوا‘ تحت تأثیر تیمارهای مغناطیسی قرار داده شد و سپس به مدت 2 دقیقه در محلول‌ هورمونی جیبرلیک اسید غوطه‌ور و پس از خشک کردن، به مدت 8 روز در یخچال‌های مختلف با دماهای مطابق با تیمارهای پژوهش نگهداری شدند. صفات مورد بررسی شامل وزن میوه، قطر میوه، طول میوه، درصد رطوبت میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH آب‌میوه و ویتامین C بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که اثرات ساده و متقابل سه‌گانه تیمارها بر تمام صفات مورد مطالعه معنی‌دار بود. مقایسه میانگین اثر متقابل سه‌گانه تیمار جیبرلیک اسید × میدان مغناطیسی × دما نشان داد که بیشترین مقدار وزن میوه (49/19 گرم)، بیشترین مقدار قطر میوه (7/33 میلی‌متر)، بیشترین طول میوه (62/48 میلی‌متر)، بیشترین مقدار رطوبت میوه (65/34 درصد)، در تیمار 50 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک اسید، میدان مغناطیسی 10 میلی‌تسلا و دمای 8 درجه سانتی‌گراد حاصل گردید. کمترین مقدار وزن میوه (65/10 گرم) در تیمار بدون جیبرلیک اسید، عدم استفاده از میدان مغناطیسی و دمای 20 درجه سانتی‌گراد بدست آمد. کمترین مقدار کاهش وزن میوه (74/3 درصد) در تیمار 50 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک اسید، میدان مغناطیسی 20 میلی‌تسلا و دمای 2 درجه سانتی‌گراد بدست آمد. کمترین مقدار قطر میوه (52/21 میلی‌‌متر)، کمترین مقدار طول میوه (63/25 میلی‌متر) در تیمار عدم مصرف جیبرلیک اسید، عدم وجود میدان مغناطیسی و دمای 20 درجه سانتی‌گراد بدست آمد. کمترین مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون (31/0 درصد)، کمترین مقدار pH آب میوه (68/4) و بیشترین مقدار ویتامین C (92/34 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر) در تیمار عدم مصرف جیبرلیک اسید، عدم استفاده از میدان مغناطیسی و دمای 20 درجه سانتی‌گراد و کمترین مقدار ویتامین C نیز معادل 20/5 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر در تیمار عدم مصرف جیبرلیک اسید، عدم استفاده از میدان مغناطیسی و دمای 20 درجه سانتی‌گراد بدست آمد. از لحاظ اثر متقابل سه‌گانه تیمارهای پژوهش، بهترین تیمار مؤثر بر افزایش مدت زمان نگهداری توت فرنگی، تیمار ترکیبی مصرف 50 میلی‌گرم در لیتر جیبرلیک اسید و میدان مغناطیسی 10 میلی‌تسلا و دمای 8 درجه سانتی‌گراد بود.fa_IR
dc.format.extent1030
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2022.74406.1121
dc.subjectاسیدیته قابل تیتراسیونfa_IR
dc.subjectماندگاریfa_IR
dc.subjectقطر میوهfa_IR
dc.subjectویتامین cfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی پس از برداشتfa_IR
dc.titleاثر جیبرلیک‌اسید و میدان مغناطیسی بر ماندگاری توت‌فرنگی رقم ’سلوا‘ در شرایط تنش دماییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایرانfa_IR
dc.citation.volume37
dc.citation.issue2
dc.citation.spage337
dc.citation.epage350
nlai.contributor.orcid0000-0001-5114-9049


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد