| dc.contributor.author | فدایی, منصوره | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبرپور, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | موسوی زاده, سید جواد | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاسمی, کامران | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-06-01T06:31:39Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-08-23T06:31:39Z | |
| dc.date.available | 1402-06-01T06:31:39Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-08-23T06:31:39Z | |
| dc.date.issued | 2023-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1402-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2021-08-29 | en_US |
| dc.date.submitted | 1400-06-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فدایی, منصوره, اکبرپور, وحید, موسوی زاده, سید جواد, قاسمی, کامران. (1402). ارزیابی اثر محلولپاشی اسید آسکوربیک و ساکارز بر برخی خصوصیات کمی و کیفی کدوی پوست کاغذی (Cucurbita pepo var. Styriaca). علوم باغبانی, 37(1), 89-104. doi: 10.22067/jhs.2021.72192.1087 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.72192.1087 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_41405.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1022112 | |
| dc.description.abstract | در مدیریت نهادههای کشاورزی، استفاده از موادی که کمترین اثرات جانبی مضر را بر سلامت انسان و محیط زیست داشته باشند، توصیه میشوند. در این بین، ساکارز و اسید آسکوربیک موادی با منشأ طبیعی جهت بهبود رشد و افزایش عملکرد محصولات میباشند، لذا هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر این دو ماده بر عملکرد، اجزای عملکرد و خصوصیات فیتوشیمیایی گیاه کدوی پوست کاغذی بود. این آزمایش در قالب فاکتوریل با دو فاکتور ساکارز در چهار سطح (صفر، 5، 10، 15 گرم بر لیتر) و اسید آسکوربیک در چهار سطح (صفر، 15، 30، 45 میلیمولار) بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. با توجه به نتایج بدست آمده اثر محلولپاشی ساکارز و اسید آسکوربیک و برهمکنش آنها بر بیشتر صفات مورد بررسی معنیدار بود. کاربرد 15 گرم بر لیتر ساکارز همراه با 15 میلیمولار اسید آسکوربیک سبب ارتقای تعداد میوه تا 68/1 عدد در هر بوته شد که نسبت به تیمار شاهد 15 برابر افزایش نشان داد. بیشترین تعداد کل بذر با میانگین 464 عدد در هر میوه با کاربرد 5 گرم بر لیتر ساکارز همراه با 45 میلیمولار اسید آسکوربیک حاصل شد که در مقایسه با شاهد (33/247) افزایش 60/87 درصدی را ثبت کرد. بالاترین میزان کلروفیل کل با میانگین 081/2 (میلیگرم بر گرم وزن تر) با کاربرد 5 گرم بر لیتر ساکارز همراه با 15 میلی مولار اسید آسکوربیک اندازهگیری شد که نسبت به تیمار شاهد (044/2 میلیگرم بر گرم وزن تر) افزایش 81/1 درصدی را نشان داد. همچنین کاربرد 15 گرم بر لیتر ساکارز همراه با 15 میلیمولار اسید آسکوربیک موجب افزایش پروتئین تا 03/40 درصد شد که افزایش 26/79 درصدی نسبت به شاهد (33/22 درصد) را نشان داد. سایر نتایج حاکی از ایناست که افزایش میزان روغن بذر تا 50/44 درصد، با کاربرد 15 گرم بر لیتر ساکارز همراه با 30 میلیمولار اسید آسکوربیک و همچنین با کاربرد 10 گرم بر لیتر ساکارز همراه با 45 میلیمولار اسید آسکوربیک، قابل دسترسی است که نسبت به شاهد (16/38 درصد) افزایش 61/16 درصدی داشت. نتیجه پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از نسبتهای تلفیقی ساکارز و اسید آسکوربیک در بهبود صفات کمی و کیفی کدو از جمله محتوای پروتئین و درصد روغن بذر کدوی پوست کاغذی موثر واقع شده است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1121 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.72192.1087 | |
| dc.subject | بذر | fa_IR |
| dc.subject | تعداد میوه | fa_IR |
| dc.subject | روغن | fa_IR |
| dc.subject | کلروفیل | fa_IR |
| dc.subject | گیاهان دارویی | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی اثر محلولپاشی اسید آسکوربیک و ساکارز بر برخی خصوصیات کمی و کیفی کدوی پوست کاغذی (Cucurbita pepo var. Styriaca) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.citation.volume | 37 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 89 | |
| dc.citation.epage | 104 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-2549-5906 | |