نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنصراله زاده ساروی, حسنfa_IR
dc.contributor.authorحافظیه, محمودfa_IR
dc.contributor.authorجوادی, ارژنگfa_IR
dc.contributor.authorصفری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorقیاسی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorمخلوق, آسیهfa_IR
dc.contributor.authorبالوئی, مهدیهfa_IR
dc.contributor.authorنکوئی فرد, علیfa_IR
dc.contributor.authorصلاحی اردکانی, محمد میثمfa_IR
dc.contributor.authorداودی لیمونی, ایوبfa_IR
dc.date.accessioned1402-05-24T06:40:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-08-15T06:40:34Z
dc.date.available1402-05-24T06:40:31Zfa_IR
dc.date.available2023-08-15T06:40:34Z
dc.date.issued2023-07-01en_US
dc.date.issued1402-04-10fa_IR
dc.identifier.citationنصراله زاده ساروی, حسن, حافظیه, محمود, جوادی, ارژنگ, صفری, رضا, قیاسی, مریم, مخلوق, آسیه, بالوئی, مهدیه, نکوئی فرد, علی, صلاحی اردکانی, محمد میثم, داودی لیمونی, ایوب. (1402). مقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزیابی کمی و کیفی آلاینده‌‌های ورودی و خروجی مزارع پرورش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در مزارع منتخب استان مازندران. مجله علمي شيلات ايران, 32(2), 119-134.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2702-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1018044
dc.description.abstractاین مطالعه به کیفیت آب ورودی و خروجی پنج کارگاه منتخب پرورش ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان در استان مازندران (هراز، چالوس، تنکابن و ساری) براساس پارامترهای محیطی طی چهار فصل  طی سال‌‌های 1401-1400پرداخت. 40 نمونه آب بر اساس روش‌‌های استاندارد اندازه‌گیری شد. طبق نتایج، دامنه تغییرات شامل دمای آب (0/24-0/3 درجه سانتی‌‌گراد)، دمای هوا (0/25-0/2 درجه سانتی‌‌گراد)، DO (24/12-16/6 میلی‌‌گرم بر لیتر)، BOD5 (76/2-24/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، COD (70/93-40/2 میلی‌‌گرم بر لیتر)، EC (783-284 میکروزیمنس ‌‌بر سانتی‌متر)، کدورت (0/220-12/1 نفلومتری)، TSS (288-2 میلی‌‌گرم بر لیتر)، pH (62/8-44/7)، فسفرکل (12/2-20/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، فسفات (206/0-01/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، آمونیم (538/0-012/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، آمونیاک (018/0-001/0 میلی‌‌گرم برلیتر)، نیتریت (426/0-001/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، نیترات (10/6-52/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، تعداد کلیفرم مدفوعی (CFU/100ml1000-6) و شاخص کیفیت آب (WQIIR) (0/91-0/62) بود. کیفیت آب این رودخانه براساس میانگین پارامترهای آلودگی آلی (BOD5 و COD) در کلاسIII (آلودگی کم) قرار گرفت و فعالیت‌‌های انسانی، یکی از عوامل اصلی در افزایش مواد آلی رودخانه نبود. غلظت آمونیم و نیتریت در حد مجاز کیفیت رودخانه بوده اما غلظت فسفات در تمام ایستگاه‌‌های ورودی و خروجی و فصول مختلف بیش از حداکثر مجاز رودخانه‌‌های عاری از آلودگی بود. براساس نتایج مقادیر شاخص کیفیت آب را در محدوده 91-62 را نشان داد. 5/7 درصد از کل داده‌‌ها و نیز میانگین کل این شاخص بیانگر کیفیت نسبتاً خوب آب ورودی و خروجی کارگاه‌های پرورش ماهی بود. بالاترین کیفیت آب (کیفیت بسیارخوب)، در 5/12 درصد از داده‌‌ها ثبت شد که عمدتاً در ورودی‌های کارگاه‌‌های پرورش ماهی مشاهده شد. اگرچه شاخص کیفیت خروجی کارگاه ها کمتر از ورودی آن بوده است، اما در طبقه کیفیت خوب قرار گرفتند. به ‌‌طور کلی، میانگین WQIIR (6/6±4/77) در کل ایستگاه‌های ورودی و خروجی بیانگر آن است که آب این کارگاه‌های پرورش ماهی، برای پرورش ماهی و حیات وحش و برای پرورش قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان نیز مناسب است.fa_IR
dc.format.extent690
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectپارامترهای محیطیfa_IR
dc.subjectکیفیت آبfa_IR
dc.subjectکارگاه‌های پرورش قزل‌آلاfa_IR
dc.subjectاستان مازندرانfa_IR
dc.subjectآلودگي محيطهاي آبيfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزیابی کمی و کیفی آلاینده‌‌های ورودی و خروجی مزارع پرورش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در مزارع منتخب استان مازندرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردابی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایرانfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue2
dc.citation.spage119
dc.citation.epage134


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد