• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 32, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 32, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقاله علمی – پژوهشی:‌ ارزیابی کمی و کیفی آلاینده‌‌های ورودی و خروجی مزارع پرورش ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان در مزارع منتخب استان مازندران

    (ندگان)پدیدآور
    نصراله زاده ساروی, حسنحافظیه, محمودجوادی, ارژنگصفری, رضاقیاسی, مریممخلوق, آسیهبالوئی, مهدیهنکوئی فرد, علیصلاحی اردکانی, محمد میثمداودی لیمونی, ایوب
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    691.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه به کیفیت آب ورودی و خروجی پنج کارگاه منتخب پرورش ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان در استان مازندران (هراز، چالوس، تنکابن و ساری) براساس پارامترهای محیطی طی چهار فصل  طی سال‌‌های 1401-1400پرداخت. 40 نمونه آب بر اساس روش‌‌های استاندارد اندازه‌گیری شد. طبق نتایج، دامنه تغییرات شامل دمای آب (0/24-0/3 درجه سانتی‌‌گراد)، دمای هوا (0/25-0/2 درجه سانتی‌‌گراد)، DO (24/12-16/6 میلی‌‌گرم بر لیتر)، BOD5 (76/2-24/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، COD (70/93-40/2 میلی‌‌گرم بر لیتر)، EC (783-284 میکروزیمنس ‌‌بر سانتی‌متر)، کدورت (0/220-12/1 نفلومتری)، TSS (288-2 میلی‌‌گرم بر لیتر)، pH (62/8-44/7)، فسفرکل (12/2-20/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، فسفات (206/0-01/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، آمونیم (538/0-012/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، آمونیاک (018/0-001/0 میلی‌‌گرم برلیتر)، نیتریت (426/0-001/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، نیترات (10/6-52/0 میلی‌‌گرم بر لیتر)، تعداد کلیفرم مدفوعی (CFU/100ml1000-6) و شاخص کیفیت آب (WQIIR) (0/91-0/62) بود. کیفیت آب این رودخانه براساس میانگین پارامترهای آلودگی آلی (BOD5 و COD) در کلاسIII (آلودگی کم) قرار گرفت و فعالیت‌‌های انسانی، یکی از عوامل اصلی در افزایش مواد آلی رودخانه نبود. غلظت آمونیم و نیتریت در حد مجاز کیفیت رودخانه بوده اما غلظت فسفات در تمام ایستگاه‌‌های ورودی و خروجی و فصول مختلف بیش از حداکثر مجاز رودخانه‌‌های عاری از آلودگی بود. براساس نتایج مقادیر شاخص کیفیت آب را در محدوده 91-62 را نشان داد. 5/7 درصد از کل داده‌‌ها و نیز میانگین کل این شاخص بیانگر کیفیت نسبتاً خوب آب ورودی و خروجی کارگاه‌های پرورش ماهی بود. بالاترین کیفیت آب (کیفیت بسیارخوب)، در 5/12 درصد از داده‌‌ها ثبت شد که عمدتاً در ورودی‌های کارگاه‌‌های پرورش ماهی مشاهده شد. اگرچه شاخص کیفیت خروجی کارگاه ها کمتر از ورودی آن بوده است، اما در طبقه کیفیت خوب قرار گرفتند. به ‌‌طور کلی، میانگین WQIIR (6/6±4/77) در کل ایستگاه‌های ورودی و خروجی بیانگر آن است که آب این کارگاه‌های پرورش ماهی، برای پرورش ماهی و حیات وحش و برای پرورش قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان نیز مناسب است.
    کلید واژگان
    پارامترهای محیطی
    کیفیت آب
    کارگاه‌های پرورش قزل‌آلا
    استان مازندران
    آلودگي محيطهاي آبي

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2023-07-01
    1402-04-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران
    موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
    پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران
    پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران
    پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران
    پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران
    مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران
    مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردابی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یاسوج، ایران
    پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2702-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1018044

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب