نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکیانی شاهوندی, سمیهfa_IR
dc.contributor.authorعسکری ساری, ابوالفضلfa_IR
dc.contributor.authorخدادادی, مژگانfa_IR
dc.date.accessioned1402-05-24T06:36:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-08-15T06:36:08Z
dc.date.available1402-05-24T06:36:07Zfa_IR
dc.date.available2023-08-15T06:36:08Z
dc.date.issued2023-07-01en_US
dc.date.issued1402-04-10fa_IR
dc.identifier.citationکیانی شاهوندی, سمیه, عسکری ساری, ابوالفضل, خدادادی, مژگان. (1402). مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات افزودن سطوح مختلف سلنیوم در جیره غذایی بررشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی لاشه قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 32(2), 95-105.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2584-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1018042
dc.description.abstractدراین تحقیق تاثیر سطوح مختلف سلنیوم در جیره غذایی بر رشد بازماندگی و ترکیب شیمیایی بافت عضله ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزنی 57/0±80 گرم در مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. 320 عدد ماهی به صورت تصادفی در 12 مخزن فایبر گلاس 1500 لیتری توزیع شدند. سلنیوم در چهار سطح، بدون سلنیوم (شاهد)، 5/0 (تیمار 1)، 5/1 (تیمار 2) و 3  (تیمار 3) میلی‌گرم بر کیلوگرم به جیره غذایی افزوده و ماهیان به مدت 6 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، میانگین رشد روزانه و ضریب تبدیل غذایی در تیمار تغذیه شده با جیره حاوی 3 میلی‌‌گرم در کیلوگرم سلنیوم اختلاف معنی‌داری با شاهد داشتند (05/0p<). شاخص بقاء در تیمارهای مورد بررسی با گروه شاهد اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0p>). تأثیر افزودن سلنیوم بر ترکیب شیمیایی نشان‌دهنده اختلاف معنی‌داری در میزان پروتئین لاشه بود (05/0p<). بیشترین مقدار مربوط به تیمار 4 (57/0±20/18 درصد) وکمترین مقدار مربوط به گروه شاهد 16/0±47/16 درصد بود. در تیمارهای تغذیه شده با سلنیوم کاهش مقدار چربی لاشه مشاهده شد که با گروه شاهد اختلاف معنی‌دار داشتند (05/0p<). رطوبت و خاکستر در گروه شاهد با سایر تیمارها اختلاف معنی‌داری نداشت (05/0p>). بالاترین تاثیر سلنیوم بر رشد مربوط به تیمار 4 (3 میلی‌‌گرم بر کیلوگرم سلنیوم) بود، اما اختلاف معنی‌داری با تیمار 3 (5/1 میلی‌گرم بر کیلوگرم سلنیوم) نداشت (05/0p>). در مجموع، نتایج این تحقیق نشان‌دهنده تأثیر مثبت افزودن 3 میلی‌گرم بر کیلوگرم سلنیوم به غذا بر شاخص‌های رشد و بهبود ترکیب شیمیایی لاشه بود.fa_IR
dc.format.extent527
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectبازماندگیfa_IR
dc.subjectترکیب شیمیاییfa_IR
dc.subjectقزل‌‌آلای رنگین‌‌کمانfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectسلنیومfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات افزودن سطوح مختلف سلنیوم در جیره غذایی بررشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی لاشه قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیولوژی دریا، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، اهواز، ایران.fa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue2
dc.citation.spage95
dc.citation.epage105


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد