مقاله علمی – پژوهشی: اثرات افزودن سطوح مختلف سلنیوم در جیره غذایی بررشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی لاشه قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
کیانی شاهوندی, سمیهعسکری ساری, ابوالفضلخدادادی, مژگاننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
دراین تحقیق تاثیر سطوح مختلف سلنیوم در جیره غذایی بر رشد بازماندگی و ترکیب شیمیایی بافت عضله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) با میانگین وزنی 57/0±80 گرم در مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. 320 عدد ماهی به صورت تصادفی در 12 مخزن فایبر گلاس 1500 لیتری توزیع شدند. سلنیوم در چهار سطح، بدون سلنیوم (شاهد)، 5/0 (تیمار 1)، 5/1 (تیمار 2) و 3 (تیمار 3) میلیگرم بر کیلوگرم به جیره غذایی افزوده و ماهیان به مدت 6 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، میانگین رشد روزانه و ضریب تبدیل غذایی در تیمار تغذیه شده با جیره حاوی 3 میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم اختلاف معنیداری با شاهد داشتند (05/0p). تأثیر افزودن سلنیوم بر ترکیب شیمیایی نشاندهنده اختلاف معنیداری در میزان پروتئین لاشه بود (05/0p). بالاترین تاثیر سلنیوم بر رشد مربوط به تیمار 4 (3 میلیگرم بر کیلوگرم سلنیوم) بود، اما اختلاف معنیداری با تیمار 3 (5/1 میلیگرم بر کیلوگرم سلنیوم) نداشت (05/0p>). در مجموع، نتایج این تحقیق نشاندهنده تأثیر مثبت افزودن 3 میلیگرم بر کیلوگرم سلنیوم به غذا بر شاخصهای رشد و بهبود ترکیب شیمیایی لاشه بود.
کلید واژگان
رشدبازماندگی
ترکیب شیمیایی
قزلآلای رنگینکمان
تغذیه
سلنیوم
تغذيه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2023-07-011402-04-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، اهواز، ایران.گروه شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، اهواز، ایران.
گروه بیولوژی دریا، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، اهواز، ایران.
شاپا
1026-13542322-5998




