مقاله علمی – پژوهشی: اثر سطوح مختلف کنجاله کانولای تخمیر شده خوراک بر رشد، کارایی خوراک، ترکیب لاشه و فعالیت آنزیمهای گوارشی بچه ماهیان انگشتقد تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)
(ندگان)پدیدآور
باقرزاده, نگینایمانی, احمدسروی مغانلو, کوروشمحمدی, محمدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر سطوح مختلف کانولای تخمیر شده با باکتری جنس باسیلوس جدا شده از رسوبات دریای خزر بر شاخصهای رشد، تغذیه، ترکیب لاشه و فعالیت آنزیمهای گوارشی بچهماهیان تیلاپیای نیل انجام گرفت. 225 عدد بچهماهی با میانگین وزنی 05/0±90/1 گرم در 5 تیمار آزمایشی شامل شاهد، تیمار 1: خوراک بدون کانولای تخمیر شده، تیمار 2: خوراک حاوی 5/12 درصد کانولای تخمیر شده، تیمار 3: خوراک حاوی 25 درصد کانولای تخمیر شده، تیمار 4: خوراک حاوی 5/37 درصد کانولای تخمیر شده و تیمار 5: خوراک حاوی 50 درصد کانولای تخمیر شده، به مدت 8 هفته تغذیه شدند. بر اساس نتایج بهدست آمده، شاخصهای رشد و تغذیه در تیمارهای مختلف آزمایش اختلاف معنیداری را در مقایسه با گروه شاهد نشان ندادند (05/0p). همچنین نتایج فعالیت آنزیمهای گوارشی روده ماهیان نشان داد که آلکالین پروتئاز در تیمارهای 3 و 4، لیپاز در تیمارهای 2 و 3 و آلفا آمیلاز در تیمار 3 در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافتند (05/0>p). به طور کلی، میتوان چنین نتیجه گرفت که استفاده از 50 درصد کانولای تخمیر شده در خوراک بچه ماهیان انگشتقد تیلاپیای نیل بدون اثر منفی بر شاخصهای رشد و تغذیه امکانپذیر است.
کلید واژگان
کانولای تخمیر شدهرشد
شاخصهای تغذیه
آنزیمهای گوارشی
تیلاپیای نیل
باسیلوس
تغذيه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2023-07-011402-04-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه ارومیهدانشگاه ارومیه
دانشگاه ارومیه
موسسه تحقیقات شیلات ایران
شاپا
1026-13542322-5998




