| dc.contributor.author | صفاری, ایمان | fa_IR |
| dc.contributor.author | مطلبی مغانجوقی, عباسعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شرافتی چالشتری, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عطائی, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | خالدی, آزاد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-04-24T16:33:20Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-07-15T16:33:21Z | |
| dc.date.available | 1402-04-24T16:33:20Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-07-15T16:33:21Z | |
| dc.date.issued | 2023-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | صفاری, ایمان, مطلبی مغانجوقی, عباسعلی, شرافتی چالشتری, رضا, عطائی, مریم, خالدی, آزاد. (1401). بررسی خواص بیولوژیکی نانوامولسیون اسانس گل سرخ (Rosa damascena) در شرایط آزمایشگاهی. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض, 27(1), 779-788. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1029-7855 | |
| dc.identifier.issn | 2008-9821 | |
| dc.identifier.uri | http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4767-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1007834 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: در سالهای اخیر، استفاده از گیاهان دارویی بهعنوان یک روش درمانی مکمل و مؤثر در سرتاسر جهان در حال افزایش است. هدف از این پژوهش، بررسی خواص نانوامولسیون اسانس گل سرخ در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، گل سرخ از منطقه برزک کاشان تهیه شد و اسانس آن بهروش تقطیر با بخار بهدست آمد. اجزای موجود در اسانس بهروش گازکروماتوگرافی طیفسنج جرمی شناسایی شدند. پس از تهیه نانوامولسیون اسانس جهت تأیید پایداری و اندازه ذرات آن از آزمونهای زتا و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) استفاده شد. خاصیت آنتیاکسیدانی و سمّیت سلولی بهترتیب با روشهای DPPH (1،1- دیفنیل- 2- پیکریل- هیدرازیل) و MTT (سلولهای سرطان سرویکس هلا) بررسی شدند. خاصیت ضدمیکروبی علیه سالمونلا تیفیموریوم بهروشهای انتشار دیسک، حداقل غلظت مهاری (MIC) و کشندگی (MBC) و نیز میکرودایلوشن و ممانعت از تشکیل بیوفیلم بررسی شد.
نتایج: بیشترین اجزای اسانس گل سرخ شامل Nonadecane (33/55 درصد)، Heneicosane (16/03 درصد)، Hexadecanal (78/7 درصد) و Eicosane (3/39 درصد) بودند. میزان پایداری نانوامولسیون نیز برابر 47/5- میلیولت بود. اندازه ذرات نانوامولسیون نیز بهروش TEM تأیید شد. نانوامولسیون اسانس فاقد خاصیت آنتیاکسیدانی بود. حداقل غلظت مهاری و کشندگی علیه سالمونلا تیفیموریوم بهترتیب 350 و 700 میکروگرم در میلیلیتر بود. بهترتیب درصد کاهش بیوفیلم ایجادشده در غلظت MICو MBC برابر با 75 و 80 درصد بود. غلظت 47/5 میکروگرم در میلیلیتر نانوامولسیون اسانس گل سرخ سبب کاهش 67درصدی سلولهای زنده هلا شد.
نتیجهگیری: باتوجه به خاصیت ضدباکتریایی و ضدسرطانی نانوامولسیون اسانس گل سرخ، این ترکیب میتواند برای درمان عفونتهای باکتریایی و سلولهای سرطانی پیشنهاد شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 597 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی کاشان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Feyz Journal of Kashan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | نانوامولسیون | fa_IR |
| dc.subject | اسانس گل سرخ | fa_IR |
| dc.subject | خاصیت ضدباکتریایی | fa_IR |
| dc.subject | خاصیت ضدسرطانی | fa_IR |
| dc.subject | گازکروماتوگرافی | fa_IR |
| dc.subject | عمومى | fa_IR |
| dc.title | بررسی خواص بیولوژیکی نانوامولسیون اسانس گل سرخ (Rosa damascena) در شرایط آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات بیماری های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 779 | |
| dc.citation.epage | 788 | |