• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 27, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض
    • دوره 27, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی خواص بیولوژیکی نانوامولسیون اسانس گل سرخ (Rosa damascena) در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    صفاری, ایمانمطلبی مغانجوقی, عباسعلیشرافتی چالشتری, رضاعطائی, مریمخالدی, آزاد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    597.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    كاربردي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: در سال‌های اخیر، استفاده از گیاهان دارویی به‌عنوان یک روش درمانی مکمل و مؤثر در سرتاسر جهان در حال افزایش است. هدف از این پژوهش، بررسی خواص نانوامولسیون اسانس گل سرخ در شرایط آزمایشگاهی بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، گل سرخ از منطقه برزک کاشان تهیه شد و اسانس آن به‌روش تقطیر با بخار به‌دست آمد. اجزای موجود در اسانس به‌روش گازکروماتوگرافی طیف‌سنج جرمی شناسایی شدند. پس از تهیه نانوامولسیون اسانس جهت تأیید پایداری و اندازه ذرات آن از آزمون‌های زتا و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) استفاده شد. خاصیت آنتی‌اکسیدانی و سمّیت سلولی به‌ترتیب با روش‌های DPPH (1،1- دی‌فنیل- 2- پیکریل- هیدرازیل) و MTT (سلول‌های سرطان سرویکس هلا) بررسی شدند. خاصیت ضدمیکروبی علیه سالمونلا تیفی‌موریوم به‌روش‌های انتشار دیسک، حداقل غلظت مهاری (MIC) و کشندگی (MBC) و نیز میکرودایلوشن و ممانعت از تشکیل بیوفیلم بررسی شد. نتایج: بیشترین اجزای اسانس گل سرخ شامل Nonadecane (33/55 درصد)، Heneicosane (16/03 درصد)، Hexadecanal (78/7 درصد) و Eicosane (3/39 درصد) بودند. میزان پایداری نانوامولسیون نیز برابر 47/5- میلی‌ولت بود. اندازه ذرات نانوامولسیون نیز به‌روش TEM تأیید شد. نانوامولسیون اسانس فاقد خاصیت آنتی‌اکسیدانی بود. حداقل غلظت مهاری و کشندگی علیه سالمونلا تیفی‌موریوم به‌ترتیب 350 و 700 میکروگرم در میلی‌لیتر بود. به‌ترتیب درصد کاهش بیوفیلم ایجادشده در غلظت  MICو MBC برابر با 75 و 80 درصد بود. غلظت 47/5 میکروگرم در میلی‌لیتر نانوامولسیون اسانس گل سرخ سبب کاهش 67درصدی سلول‌های زنده هلا شد. نتیجه‌گیری: باتوجه به خاصیت ضدباکتریایی و ضدسرطانی نانوامولسیون اسانس گل سرخ، این ترکیب می‌تواند برای درمان عفونت‌های باکتریایی و سلول‌های سرطانی پیشنهاد شود.
    کلید واژگان
    نانوامولسیون
    اسانس گل سرخ
    خاصیت ضدباکتریایی
    خاصیت ضدسرطانی
    گازکروماتوگرافی
    عمومى

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2023-03-01
    1401-12-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی کاشان
    سازمان پدید آورنده
    گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماریهای متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
    گروه بهداشت مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
    مرکز تحقیقات بیماری های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

    شاپا
    1029-7855
    2008-9821
    URI
    http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-4767-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1007834

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب