جایگزینی آستاگزانتین جیرۀ ماهی قزل آلای رنگین کمان با پودر هویج: اثرات بر میزان کاروتنوئید کل در پوست، گوشت و خون ماهی
(ندگان)پدیدآور
بیگی کلسشتری, علیحسینی, سید ولیفرهنگی, مهردادرفیعی, غلامرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این پژوهش، بررسی اثر جایگزینی پودر هویج (0، 25، 50، 75 و 100 درصد) به جای آستاگزانتین بر تغییرات میزان کاروتنوئید کل پوست، فیله و خون ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بود. از این رو آزمایشی کاملاً تصادفی با 6 تیمار (هر کدام با 3 تکرار طراحی شد). 300 عدد ماهی قزلآلای رنگین کمان با میانگین وزن اولیه 0/30±50/00 گرم در 18 حوضچه فایبرگلاس آزمایشی تقسیم شدند. طول دوره پرورش 60 روز بود. نتایج نشان داد که اضافه نمودن پودر هویج به غذای ماهی ها، اثر معنی داری بر تغییرات میزان کاروتنوئید کل پوست، فیله و خون ماهیان و در نتیجه ایجاد رنگ قرمز داشت. غلظت کاروتنوئید کل پوست و فیله با اضافه نمودن پودر هویج در جیره، به صورت معنی داری افزایش یافت (0/05>P). اضافه 9/009±0/40413 و 0/01±0/2240 میلی گرم در کیلوگرم) شد و دارای اختلاف معنی داری با سایر تیمارها بود (0/05>P). نتایج نشان داد که در تیمارهای 50 و 75 درصد پودر هویج، کاروتنوئیدکل خون ماهیان به صورت معنی داری بالاتر از سایر تیمارها (0/05>P) بود و کمترین میزان کارتنوئید (0/004±0/0269 میلی گرم کیلوگرم) در گروه شاهد دیده شد.
کلید واژگان
پودر هویجکاروتنوئیدکل
رنگ
گوشت
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
انجمن آبزی پروری ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.




