• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر عصاره گیاه درمنه دشتی بر ایمنی همورال ماهی قزل‏آلای رنگین‎کمان در مواجه با عفونت باکتری استرپتوکوکوس اینیایی

    (ندگان)پدیدآور
    ربیعی, مینا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    306.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    عفونت­های باکتریایی از مهم­ترین عوامل تهدید کننده صنعت آبزی ­پروری می­ باشد. یکی از مهم­ترین بیماری ‏های عفونی شایع در اکثر مزارع پرورش قزل‏ آلای رنگین کمان در سال ‏های اخیر در بسیاری از کشورهای دنیا استرپتوکوکوزیس (Streptococosis) می‏باشد. در سال‏ های اخیر، گیاهان آروماتیک و عصاره آن‏ ها توجه بسیاری را به خود جلب کرده ‏اند. از این­ رو  هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عفونت باکتریایی ناشی از سویه استرپتوکوکوس اینیایی بر سیستم ایمنی ماهی­ ها و استفاده از عصاره گیاه درمنه دشتی در کاهش اثر سوء این عفونت باکتریایی بر سیستم ایمنی ماهی قزل­ آلای رنگین‎کمان است. کاهش سطح پراکسیداز پلاسما، IgM، کمپلمان تام، لیزوزیم در ماهی‏ هایی که در معرض باکتری قرار داشته ­اند به خوبی نشان دهنده تاثیر سم آن بر سیستم ایمنی ماهی­ ها است. حال آن­ که در ماهی‏ هایی که با عصاره ی گیاه درمنه دشتی تغذیه شده­ و در مواجه با عفونت باکتریایی قرار گرفته ­اند، تغییر معنی­ داری (05/0>P) در مقایسه با ماهی­ های گروه کنترل مشاهده نگردید، که این امر نشان دهنده تاثیر تقویتی و حفاظتی عصاره‏ی گیاه درمنه دشتی بر سیستم ایمنی ماهی­های قزل­ آلای رنگین‎کمان است.
    کلید واژگان
    درمنه دشتی
    استرپتوکوکوس اینیایی
    قزل‌آلای رنگین‎کمان
    ایمنی همورال

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    انجمن آبزی پروری ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

    شاپا
    2322-5351
    URI
    http://www.aquaculturesciences.ir/article_95288.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/99230

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب