بررسی خواص آنتیاکسیدانی و فعالیت ضد باکتریایی آلژینات و فوکوئیدان استخراج شده از جلبک قهوهای Sargassum boveanum جمع آوری شده از سواحل خلیج فارس
(ندگان)پدیدآور
قره خان تقرتپه, رضوانکردجزی, معظمهاحمد نصرالهی, سامانشعبانپور, بهارهعادلی, افشیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از ماکروجلبکها در صنایع مختلف برای محققین انگیزه و اشتیاق فراوانی جهت انجام مطالعات گسترده در مورد خواص ضدقارچی، ضد باکتری، ضد ویروس و ضد سرطان ایجاد کرده است. مطالعه حاضر جهت تعیین فعالیتهای ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی آلژینات و فوکوئیدان استخراج شده از جلبک قهوهای (S. boveanum) جمع آوری شده از سواحل خلیج فارس انجام شد. در این پژوهش سنجش فعالیت آنتیاکسیدانیکل، توانایی شلاته کنندگی یون آهن، فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH و سوپراکسید نشان داد که آلژینات و فوکوئیدان استخراج شده از این جلبک توانایی بالایی در فعالیت آنتیاکسیدانی از خود نشان داد. همچنین فعالیت ضدباکتریایی در برابر هفت گونه باکتریایی مختلف بیماریزا و غیر بیماریزا، نشان داد که باکتری Yersinia ruckeri نسبت به آلژینات و فوکوئیدان مقاوم است. طبق نتایج این مطالعه، عصاره جلبک قهوهای S. boveanumمیتواند به عنوان ترکیب ضد باکتری و آنتیاکسیدان در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی جهت افزایش ماندگاری و جلوگیری از اکسید شدن ترکیبات مغذی استفاده گردد.
کلید واژگان
آلژیناتفوکوئیدان
آنتی اکسیدان
فعالیت ضد باکتری
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-02-201398-12-01
ناشر
انجمن آبزی پروری ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
مرکز تحقیقات پوست و جذام، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.




