رابطه طول–وزن و برخی پارامترهای زیستی ماهی Alosa braschnikowi (Borodin 1904) در سواحل استان گیلان
(ندگان)پدیدآور
مزارعی, محمدستاری, مسعودایمان پور نمین, جاویدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
رابطه طول-وزن و برخی پارامترهای زیستی ماهی Alosa braschnikowi (Borodin 1904) در سواحل استان گیلان مطالعه شد. تعداد 103 عدد ماهی از مهرماه 96 تا شهریور 97 بهطور ماهانه با استفاده از تور گوشگیر و تور پره از سواحل استان گیلان (آستارا، انزلی و کیاشهر) صید شد. دامنه سنی در ماهیان ماده (+4-+1) بیشتر از ماهیان نر (+3-+1) بود. دامنه طول کل در ماهیان نر، 42-18 و در ماهیان ماده، 42-19 سانتیمتر بود. دامنه طول چنگالی در ماهیان نر، 38-16 و در ماهیان ماده، 39-16/5 سانتی متر بود. بیشترین فراوانی طولی در کلاسه طولی 34-30 سانتیمتر مشاهده شد. دامنه وزنی ماهیان نر، 570-45 گرم و ماهیان ماده، 810-50 گرم بود. میانگین طول کل، طول چنگالی و وزن کل به ترتیب، 4/70±29/62، 4/24±26/88 سانتی متر و 130/44±231/36 گرم بود. میانگین شاخص گنادوسوماتیک در کل جمعیت، 1/81±1/64 به دست آمد که حداقل و حداکثر آن به ترتیب در فصل پاییز و بهار بود. میانگین شاخص کبدی و شاخص چاقی در کل جمعیت به ترتیب، 0/34±0/78 و 0/13±0/80 به دست آمد که حداقل و حداکثر آن به ترتیب در فصل تابستان و بهار بود. با توجه به این که CF>1 نشان دهنده تغذیه خوب ماهی است، بررسی ضریب چاقی نشان داد که این ماهی از نرخ رشد چندان خوبی برخوردار نیست. رابطه طول کل-وزن برای کل جمعیت، نرها و ماده ها به ترتیب W=0.0029 L1 نشان دهنده تغذیه خوب ماهی است، بررسی ضریب چاقی نشان داد که این ماهی از نرخ رشد چندان خوبی برخوردار نیست. رابطه طول کل-وزن برای کل جمعیت، نرها و ماده ها به ترتیب W=0.0029 L3.2954 (0.91 r2=)، W=0.0022 L33742(0.89 r2=) و W=0.0052 L3.1409(0.93 r2=) به دست آمد. آزمون T-test نشان داد که الگوی رشد در هر دو جنس و کل جمعیت، آلومتریک مثبت (b>3) بود.
کلید واژگان
رابطه طول – وزنشاخص گنادوسوماتیک
آلومتریک
شاخص کبدی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
انجمن آبزی پروری ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران.گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران.
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران.




