نقش ویتامین B1 در سازگان پرورش توام ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) و گیاه زعفران (Crocus stativus) و بررسی شاخص های رشد ماهی و گیاه
(ندگان)پدیدآور
جوانمردی, سینارفیعی, غلامرضارضایی توابع, کامراننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر افزودن ویتامینB1 به آب در یک سازگان توام ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) و گیاه زعفران (Crocus stativus)، تعداد 240 قطعه ماهی تیلاپیای نیل 1/5±12/5 گرمی و 120 عدد پیاز گیاه زعفران به شکل کاملاً تصادفی به 12 واحد آزمایشی وارد شدند و تحت تاثیر تیمارهای هفتگی 0، 5، 10، و 20 میلی گرم ویتامین B1 در هر لیتر آب به مدت 60 روز قرار گرفتند. افزایش وزن و سایر شاخص های رشد ماهی در هیچ یک از تیمارها اختلاف معنی داری را در انتهای دوره آزمایش، نشان ندادند. اما برخی شاخص های رشد گیاهان زعفران از قبیل وزن پیاز و وزن ریشه در تیمار 20 میلی گرم ویتامین B1 در هر لیتر آب، به طور معنی داری از سایر تیمارها بیشتر بود. اندازه گیری شاخص های بیوشیمیایی سرم خون ماهی نیز نشان داد با افزایش سطح ویتامین B1 در آب، تیمار 20 میلی گرم ویتامین در هر لیتر آب، بیشترین مقدار گلوکز و کمترین مقدار کورتیزول در خون ماهی را نشان داد که این مقادیر به ترتیب 8/8±139/76 میلی گرم بر دسی لیتر و 29/77±201/13 میکرو گرم بر دسی لیتر بود. نتایج این آزمایش نشان داد با افزودن 5 تا 10 میلیگرم بر لیتر ویتامین B1 به آب، مقدار گلوکز و کورتیزول در خون ماهی تغییر می کند و رشد گیاه زعفران نیز بیشتر می شود.
کلید واژگان
ویتامین B1رشد گیاه زعفران
ماهی آب شیرین
آکواپونیک
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
انجمن آبزی پروری ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابعطبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.گروه شیلات، دانشکده منابعطبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
گروه شیلات، دانشکده منابعطبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.




