• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    استخراج به کمک التراسوند ترکیبات آنتی اکسیدانی چهار گونه جلبک دریایی خلیج فارس

    (ندگان)پدیدآور
    نقدی, شهابباباخانی, آریا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    454.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    برای استخراج ترکیبات آنتی­اکسیدانی از جلبک­ های Sargassum angustifolium،astraulis  Padina، Cystoseria mericaو Colopomenia sinuosa از روش اولتراسونیک تحت شرایط kHz 25 و W 400 به ­مدت 10 دقیقه استفاده شد. متغیر وابسته در این مطالعه چهار گونه جلبک و نوع حلال بود که از حلال­ های آب، آب/ اتانول (50/50) و اتانول استفاده شد. در بررسی استخراج ترکیبات فنولی عصاره­ی آبی جلبک­ ها، جلبک ساراگوسوم بیشترین مقدار فنول کل را داشت (0/05>P). مقدار ترکیبات فنولی استخراجی از عصاره آبی/ اتانولی جلبک ساراگوسوم به­ طور معنی ­داری بیشتر از سایر جلبک ­ها بود. در عصاره اتانولی هیچ کدام از جلبک­ ها از نظر ترکیبات فنولی اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد. عصاره آبی جلبک سیستوریا بالاترین مقدار خنثی کنندگی رادیکال آزاد DPPH  را نسبت به عصاره آبی سایر جلبک‌ها داشت. عصاره آبی / اتانولی جلبک ساراگوسوم به­ طور معنی­ داری خنثی کنندگی رادیکال آزاد بیشتری نسبت به عصاره آبی/اتانولی سایر جلبک ها داشت همچنین خواص آنتی رادیکالی عصاره اتانولی جلبک سیستوریا بیشتر از عصاره اتانولی سایر جلبک ها بود. عصاره‌های آبی در همه گونه‌ها دارای بالاترین ترکیبات فنولی بودند ولی در آزمایش خنثی‌کنندگی رادیکال آزاد عصاره‌های آبی/ اتانولی در جلبک سارگاسوم بالاتربن قدرت را داشت. نتایج نشان داد جلبک ­های P). مقدار ترکیبات فنولی استخراجی از عصاره آبی/ اتانولی جلبک ساراگوسوم به­ طور معنی ­داری بیشتر از سایر جلبک ­ها بود. در عصاره اتانولی هیچ کدام از جلبک­ ها از نظر ترکیبات فنولی اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد. عصاره آبی جلبک سیستوریا بالاترین مقدار خنثی کنندگی رادیکال آزاد DPPH  را نسبت به عصاره آبی سایر جلبک‌ها داشت. عصاره آبی / اتانولی جلبک ساراگوسوم به­ طور معنی­ داری خنثی کنندگی رادیکال آزاد بیشتری نسبت به عصاره آبی/اتانولی سایر جلبک ها داشت همچنین خواص آنتی رادیکالی عصاره اتانولی جلبک سیستوریا بیشتر از عصاره اتانولی سایر جلبک ها بود. عصاره‌های آبی در همه گونه‌ها دارای بالاترین ترکیبات فنولی بودند ولی در آزمایش خنثی‌کنندگی رادیکال آزاد عصاره‌های آبی/ اتانولی در جلبک سارگاسوم بالاتربن قدرت را داشت. نتایج نشان داد جلبک ­های S. angustifolium و C. merica برای استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی مناسب می ­باشند.
    کلید واژگان
    آنتی اکسیدان
    جلبک
    DPPH
    ترکیبات فنولی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-02-20
    1397-12-01
    ناشر
    انجمن آبزی پروری ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران.

    شاپا
    2322-5351
    URI
    http://www.aquaculturesciences.ir/article_77401.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/99193

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب