استخراج به کمک التراسوند ترکیبات آنتی اکسیدانی چهار گونه جلبک دریایی خلیج فارس
(ندگان)پدیدآور
نقدی, شهابباباخانی, آریانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
برای استخراج ترکیبات آنتیاکسیدانی از جلبک های Sargassum angustifolium،astraulis Padina، Cystoseria mericaو Colopomenia sinuosa از روش اولتراسونیک تحت شرایط kHz 25 و W 400 به مدت 10 دقیقه استفاده شد. متغیر وابسته در این مطالعه چهار گونه جلبک و نوع حلال بود که از حلال های آب، آب/ اتانول (50/50) و اتانول استفاده شد. در بررسی استخراج ترکیبات فنولی عصارهی آبی جلبک ها، جلبک ساراگوسوم بیشترین مقدار فنول کل را داشت (0/05>P). مقدار ترکیبات فنولی استخراجی از عصاره آبی/ اتانولی جلبک ساراگوسوم به طور معنی داری بیشتر از سایر جلبک ها بود. در عصاره اتانولی هیچ کدام از جلبک ها از نظر ترکیبات فنولی اختلاف معنیداری مشاهده نشد. عصاره آبی جلبک سیستوریا بالاترین مقدار خنثی کنندگی رادیکال آزاد DPPH را نسبت به عصاره آبی سایر جلبکها داشت. عصاره آبی / اتانولی جلبک ساراگوسوم به طور معنی داری خنثی کنندگی رادیکال آزاد بیشتری نسبت به عصاره آبی/اتانولی سایر جلبک ها داشت همچنین خواص آنتی رادیکالی عصاره اتانولی جلبک سیستوریا بیشتر از عصاره اتانولی سایر جلبک ها بود. عصارههای آبی در همه گونهها دارای بالاترین ترکیبات فنولی بودند ولی در آزمایش خنثیکنندگی رادیکال آزاد عصارههای آبی/ اتانولی در جلبک سارگاسوم بالاتربن قدرت را داشت. نتایج نشان داد جلبک های P). مقدار ترکیبات فنولی استخراجی از عصاره آبی/ اتانولی جلبک ساراگوسوم به طور معنی داری بیشتر از سایر جلبک ها بود. در عصاره اتانولی هیچ کدام از جلبک ها از نظر ترکیبات فنولی اختلاف معنیداری مشاهده نشد. عصاره آبی جلبک سیستوریا بالاترین مقدار خنثی کنندگی رادیکال آزاد DPPH را نسبت به عصاره آبی سایر جلبکها داشت. عصاره آبی / اتانولی جلبک ساراگوسوم به طور معنی داری خنثی کنندگی رادیکال آزاد بیشتری نسبت به عصاره آبی/اتانولی سایر جلبک ها داشت همچنین خواص آنتی رادیکالی عصاره اتانولی جلبک سیستوریا بیشتر از عصاره اتانولی سایر جلبک ها بود. عصارههای آبی در همه گونهها دارای بالاترین ترکیبات فنولی بودند ولی در آزمایش خنثیکنندگی رادیکال آزاد عصارههای آبی/ اتانولی در جلبک سارگاسوم بالاتربن قدرت را داشت. نتایج نشان داد جلبک های S. angustifolium و C. merica برای استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی مناسب می باشند.
کلید واژگان
آنتی اکسیدانجلبک
DPPH
ترکیبات فنولی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
انجمن آبزی پروری ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران.گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران.




