بررسی تأثیر سطوح مختلف سختی و نسبتهای مختلف کلسیم و منیزیم آب بر تخم گشایی و کیفیت ناپلی (Atremia franciscana)
(ندگان)پدیدآور
غلام زاده, پوریارضایی توابع, کامرانرفیعی, غلامرضاصیدگر, مسعودنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
آرتمیا به عنوان مهمترین غذای زنده در دورههای مختلف لاروی در بسیاری از آبزیان شناخته میشود. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سطوح مختلف سختی (200، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر) و نسبتهای مختلف کلسیم به منیزیم (100:0، 80:20، 50:50، 20:80 و 0:100 درصد) بر درصد تخمگشایی، طول کل و میزان مرگ و میر A. franciscana انجام شد. نتایج اثرات سطوح مختلف سختی و نسبتهای مختلف کلسیم و منیزیم بر روی عملکرد سیست A. franciscana به طور معنی داری (0.50≥P) نشان داد که افزایش میزان سطح سختی، باعث کاهش میانگین درصد تخمگشایی سیستها شده است به گونهای که در تیمار 1000 میلیگرم در لیتر به طور معنی داری کمترین میانگین میزان تفریخ 7±31 مشاهده شد. همچنین بهترین نسبت میزان کلسیم به منیزیم، نسبت برابر 50:50 تعیین شد. از سویی نتایج تاثیر سطوح سختی و نسبتهای کلسیم و منیزیم بر روی درصد مرگ و میر A. franciscana نشان داد که با افزایش میزان سختی، تلفات افزایش یافته ولی نسبتهای کلسیم و منیزیم تاثیری در میزان مرگ و میر نداشته است. براساس نتایج در نسبت برابر کلسیم به منیزیم در سختی 500 میلیگرم در لیتر بیشترین میزان تخم گشایی 2/35±73/33 درصد حاصل شد. همچنین افزایش میزان سختی سبب کاهش اندازه طول کل ناپلی حاصل از تخم گشایی و افزایش میزان مرگ و میر شد. نتایج نشان داد که بهترین نسبت کلسیم و منیزیم برای تفریخ سیست گونه آرتمیا A. franciscana نسبت مساوی کلسیم به منیزیم 50:50 میباشد و هرچه نسبت کلسیم و منیزیم تغییر کند، از میزان تفریخ در تمام سطوح سختی کاسته و بر میزان تلفات افزوده میشود.
کلید واژگان
آرتمیاسختی آب
کلسیم
منیزیم
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-08-231397-06-01
ناشر
انجمن آبزی پروری ایرانسازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران.




