بررسی سمیت سلولی عصاره پوست گونه های مختلف مرکبات بر رده سلول سرطانیMCF-7
(ندگان)پدیدآور
دهپور جویباری, عباسعلیحسن پور, زهرانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه سرطان به عنوان علت اصلی مرگ در سراسر جهان شناخته شده ودر چند دهه اخیر، پیشرفتهایی در علوم پزشکی، مولکولی توانسته نه فقط علل و مکانیسمهای این بیماری مهلک را شناسایی کند، بلکه در تشخیص زودرس و معالجه آن نیز عملکرد بهتری داشته است.پوست مرکباتمرکز تجمع بسیاری از آنتیاکسیدانها و آنزیمهای اساسی است.فلاونوئیدها و لیمونن از جمله ترکیبات مهم در پوست مرکبات میباشند که نقش مهم آنها در پیشگیری و درمان سرطان امروزه در حال تحقیق و بررسی استدر این تحقیق پس از کشت و تکثیر رده سلولهای سرطانی MCF-7به منظور تعیین اثر سمیت سلولی عصاره پوست مرکبات، این سلولها در مجاورت دوزهای مختلف عصاره اتانولی قرار گرفتند که پس از 72 ساعت تست MTTانجام شد. نتایج نشان میدهد که عصاره پوست پرتقال، در غلظتهای 5/7 و 10 میلیگرم بر میلیلیتر (05/0 p) و عصاره پوست لیموترش در غلظتهای5/2 و 5 میلیگرم بر میلیلیتر (01/0 p)رشد سلولهای MCF-7 را به طور معناداری نسبت به گروه کنترل کاهش دادهاند. اثرات سمیت سلولی با افزایش غلظت عصاره افزایش یافته و بالاترین درصد مهار رشد در عصاره پوست پرتقال و پوست لیموترش به ترتیب مربوط به غلظت 5/7 و 5 میباشد.بنابراین استفاده از عصاره پوست مرکبات به عنوان یک ماده موثر در درمان سرطان در علوم پزشکی پیشنهاد میگردد.
کلید واژگان
سمیت سلولیعصاره اتانولی
پوست مرکبات
رده سلول سرطانیMCF-7
آزمون MTT
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-01-211394-11-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانIslamic Azad University, Damghan Branch
سازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایرانگروه زیست شناسی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران




