بررسی مراحل رشد آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از مخمر آبجو، عصاره کاهو و ویتامین c
(ندگان)پدیدآور
خامه چین, یاسمنملکی بالاجو, امیدصادقی, سید رسولشرفی, شهراملایی, قنبرنظام زاده, رضانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
با توجه به اهمیت و ارزش اقتصادی آرتمیا در تغذیه ماهیان خاویاری و میگو با استفاده از غذاهای مختلف تجاری با هدف پرورش آرتمیا و تعیین نقش تغذیه مناسب این آبزی در افزایش ارزش غذایی آن، نحوه اثر عصاره کاهو و مخمر آبجو به عنوان دو نوع غذای متداول در پرورش تجاری، بر میزان رشد این آبزی مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور، نیم گرم از تخم دکپسوله شده آرتمیا ارومیانا که از گونه های بومی ایران است، در زوک انکوباسون با حجم یک لیتر پرورش داده شدند. میزان نمک ودرجه حرارت در طول دوره پرورش، 35 گرم در لیتر و دمای 28 درجه سانتی گراد ثابت بود. اندازه گیری و بررسی مراحل رشد با آغاز مرحله تغذیه مستقیم از محیط با استفاده از عصاره کاهو و مخمر آبجو تغذیه انجام شد. داده های حاصل از مطالعه مراحل رشد با استفاده از نرم افزار SASمورد تجزیه قرار گرفت. سپس فراوانی داده تعیین گردید. تفاوت معنی داری را در طول دوره تغذیه با استفاده از این دو ماده غذایی مشاهده نشد. وضعیت رشد در هر دو گروه مورد مطالعه روند یکسانی را نشان دادند.
کلید واژگان
آرتمیا ارومیاناعصاره کاهو
مخمر آبجو
آبشش پایان
تغذیه
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2010-07-231389-05-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانIslamic Azad University, Damghan Branch
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، باشگاه پژوهشگران جوان، دامغان، ایراندانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، باشگاه پژوهشگران جوان، دامغان، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، گروه زیست شناسی، دامغان، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، گروه زیست شناسی، دامغان، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، گروه زیست شناسی، دامغان، ایران




