بررسی ساختار آلبومین سرم گاوی در حضور برخی از ترکیبات هیدرو کربن های آ روماتیک چند حلقه ای
(ندگان)پدیدآور
بهمن جهرمی, عنایت اللهکفیل زاده, فرشیدجانفشان, سحرنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
آلبومین یک پروتئین محلول در آب است که وجود آن برای حیات بسیاری از ارگانیسم های زنده ضروری می باشد.این پروتئین نقشهای مهمی نظیر حفظ فشار اسمزی لازم برای انتشار مایعات بدن بین رگها و بافتها، حامل پلاسمایی که به طور غیر ویژه به برخی از هورمونهای استروئیدی متصل می شود و همچنین یک پروتئین حامل برای اسید های چرب و هم می باشد. با توجه به اهمیت نقش آلبومین در بدن، حفظ ساختار طبیعی این پروتئین تحت شرایط مختلف حائز اهمیت است. یکی از مهمترین و گسترده ترین آلوده کننده های محیط زیست هیدرو کربن های آ روماتیک چند حلقه ای هستند که از نظر آسیب هایی که به موجودات زنده و محیط زیست وارد می کنند مورد توجه هستند. با توجه به این موضوع در این پروژه تاثیر برخی از ترکیبات هیدروکربن آروماتیک چند حلقه ای مانند: کریزن، پیرن و فنانترن بر روی ساختار پروتئین آلبومین سرم گاو بررسی شده است. ابتدا طیف جذبی آلبومین سرم گاوی در حضور و عدم حضور این ترکیبات گرفته و بررسی شد. سپس برای بررسی دقیقتر منحنی اشباع آلبومین در حضور این سه ترکیب رسم و آنالیز شد. در تکمیل این نتایج بررسی اثرpHبر روی میزان جذب آلبومین در حضور ترکیبات کریزن، پیرن و فنانترن نیز انجام شد و تغییرات ساختار دوم آلبومین در حضور این ترکیبات با استفاده از تکنیک CDبررسی شد. در مجموع می توان به این نتیجه رسید که ترکیبات پلی آروماتیک حلقوی ذکر شده به ویژه ترکیب کریزن در تغییر ساختار آلبومین موثر هستند.
کلید واژگان
آلبومینپلی آروماتیک چند حلقه ای
کریزن
پیرن
فنانترن
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2010-07-231389-05-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانIslamic Azad University, Damghan Branch
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم، گروه زیست شناسی، جهرم، ایراندانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم، گروه زیست شناسی، جهرم، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم، گروه زیست شناسی، جهرم، ایران




