مقایسه اثر زردچوبه و ویتامین E در بهبود پروفایل لیپیدی و شاخصهای بیوشمیایی کبد و کلیه در بلدرچین ژاپنی
(ندگان)پدیدآور
غلامی آهنگران, مجیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه، مقایسه زردچوبه و ویتامین E بر شاخصهای بیوشیمیایی کبد و کلیه در بلدرچین ژاپنی است. بدین منظور،180 جوجه یکروزه بلدرچین ژاپنی در 4 گروه با 3 تکرار بهصورت تصادفی تقسیم شدند و از سن یکروزگی تا 42 روزگی در شرایط یکسان پرورش یافتند. تمام گروهها از ابتدای دوره از جیره پایه استاندارد مطابق توصیه NRC استفاده کردند. گروه 1 بههمراه جیره پایه، زرد چوبه را به میزان 5/0% جیره دریافت کردند. گروه 2 به همراه جیره پایه، زردچوبه رابه میزان 1% جیره دریافت کردند. گروه 3 به همراه جیره پایه ویتامین E به میزان 25/0% جیره دریافت کردند. گروه 4 که گروه کنترل بوده از جیره پایه استفاده کردند. تمامی جوجهها در سن 42 روزگی کشتار شدند و پس از کشتار نمونههای سرمی جهت سنجش کلسترول تام، HDL، LDL، تری گلیسیرید، پروتئین تام، اسید اوریک و آنزیمهای کبدی (ALT وAST) اخذ شد. نتایج مطالعه اخیر نشان میدهد استفاده از زردچوبه به میزان 5/0 و 1درصد در جیره غذایی بلدرچین در اکثر شاخصهای مربوط به متابولیسم تری گلیسرید، کلسترول و پروتئین و شاخصهای مربوط به ارزیابی عملکرد کبد و کلیه با اضافه سازی ویتامین E در جیره غذایی برابری میکند و در کل یک بهبودی نسبی در شاخصهای ذکر شده نسبت به گروه کنترل مشاهده میگردد. مقایسه دادهها نشان میدهد در اکثر موارد استفاده از 1 درصد زردچوبه اثرات بهتری نسبت به اضافه سازی 5/0درصد زردچوبه داشته است. به نظر میرسد استفاده از زردچوبه در جیره غذایی بلدرچین میتواند شاخصهای مربوط به متابولیسم چربی را بهبود بخشد.
کلید واژگان
زردچوبهویتامین E
بلدرچین
شاخص بیوشیمی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-05-221398-03-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانIslamic Azad University, Damghan Branch




