• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه زیست شناسی جانوری
    • دوره 8, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه زیست شناسی جانوری
    • دوره 8, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر حفاظتی میوه چیکوManilkara zapotilla) بر روی آسیب بافت بیضه در موش تیمار شده با کادمیوم

    (ندگان)پدیدآور
    صالحی جهرمی, زهراحمایت خواه جهرمی, وحیدسامانی جهرمی, الهه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    373.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    کادمیوم به دلیل خصوصیاتی از قبیل پایداری و تجمع پذیری در محیط زیست خطرناک است. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثر حفاظتی میوه چیکوبر روی آسیب بافت بیضه موش تیمار شده با کادمیوممی­باشد. این مطالعه تجربی بر روی 42 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار انجام شد.حیوانات به 7 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل آب و غذای معمولی دریافت کردند. به گروه شاهد1 مقدار 2/0 میلی­لیتر آب مقطر تزریق شد. به گروه شاهد 2،2/0 میلی­گرم بر کیلوگرم وزن بدن کادمیوم تزریق گردید. به گروه شاهد 3  فقط مقدار متوسط عصاره چیکو یعنی100 میلی­گرم بر کیلوگرم تزریق شد. به گروه­های تجربی 1، 2 و 3 در روز اول آزمایش،2/0 میلی­گرم بر کیلوگرم کادمیوم تزریق شد و سپس به مدت 14 روز نیز به ترتیب مقادیر 50، 100 و 200 میلی­گرم بر کیلوگرم عصاره آبی چیکو تزریق گردید. پس از 14 روز از قلب حیوانات خون گیری شد و میزان  سرمی هورمون های تستوسترون، دی هیدرواپی آندروسترون (DHEALHو FSH مورد بررسی قرار گرفت. دادههای آماری توسط آزمون ANOVAو دانکن در سطح معناداری 05/0  p توسط نرم افزار SPSSنسخه15 تعیین گردید. میانگین هورمون تستسترون در گروه شاهد کادمیوم در مقایسه با گروه­های کنترل و تجربی افزایش معنی داری داشت (05/0>p ). میانگین تغییرات غلظت دی هیدرواپی آندروسترون (DHEA)در گروه­های شاهد 3 و تجربی 1 و 2 نسبت به سایر گروه ها افزایش معنی داری درسطح (05/0>p) داشته است. هورمون­های LHو FSHدر گروه شاهد 2 کاهش معنی­دار و در گروه های تجربی نسبت به شاهد2 افزایش معنی­داری داشت(05/0>p). این مطالعه نشان داد که عصاره میوه چیکومی­تواند اثرات تخریبی ناشی از کادمیوم را کاهش دهد.
    کلید واژگان
    میوه چیکو
    کادمیوم
    تستسترون
    دی هیدرو اپی آندروسترون
    LHFSH

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2016-04-20
    1395-02-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
    Islamic Azad University, Damghan Branch
    سازمان پدید آورنده
    گروه زیست شناسی، واحد جهرم، دانشگاه آزاداسلامی، جهرم، ایران
    گروه زیست شناسی، واحد جهرم، دانشگاه آزاداسلامی، جهرم، ایران
    باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد جهرم، دانشگاه آزاداسلامی، جهرم، ایران

    شاپا
    1735-9724
    URI
    http://ascij.damghaniau.ac.ir/article_530692.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/98441

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب