نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorضیائی نسب, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorرحمتی منصور آباد, علیfa_IR
dc.date.accessioned1402-02-18T21:59:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-05-08T21:59:08Z
dc.date.available1402-02-18T21:59:07Zfa_IR
dc.date.available2023-05-08T21:59:08Z
dc.date.issued2023-01-21en_US
dc.date.issued1401-11-01fa_IR
dc.date.submitted2022-11-19en_US
dc.date.submitted1401-08-28fa_IR
dc.identifier.citationضیائی نسب, مهدی, رحمتی منصور آباد, علی. (1401). ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد ارقام مختلف لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris L.) تحت شرایط تنش کم آبی. فصلنامه ی علوم به زراعی گیاهی, 12(2), 1-16. doi: 10.2./jpps.2023.698775fa_IR
dc.identifier.issn1735-4552
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.2./jpps.2023.698775
dc.identifier.urihttps://jpps.shoushtar.iau.ir/article_698775.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/971771
dc.description.abstractبه منظور ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد ارقام لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris L.)، تحت تنش کم آبی، آزمایشی در سال 1396 در شهرستان دماوند در قالب طرح کرت های خرد شده بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. بطوریکه تنش کم آبی (A)، بعنوان عامل اصلی، شامل سه سطح: شاهد، تنش ملایم و تنش شدید و رقم (B)، بعنوان عامل فرعی، شامل 6 رقم لوبیا چیتی (غفار، F16 پایه بلند، Ks21492،Ks21495، Ks21558 وKs22102) در نظر گرفته شد. صفات تعداد غلاف در بوته، طول غلاف، تعداد دانه در غلاف، وزن صددانه، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه در بوته و شاخص برداشت اندازه گیری شد و شاخص های تحمل تنش کم آبی محاسبه گردید. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه واریانس، اثر تنش کم آبی روی همه صفات مورد مطالعه به استثناء صفات وزن صددانه و عملکرد بیولوژیک معنی دار بود. همچنین بین ارقام مورد بررسی از لحاظ کلیه صفات مورد مطالعه، اختلاف معنی دار در سطح احتمال 1 درصد وجود داشت. نتایج مقایسه میانگین تیمار ها نشان داد، رقم Ks 21495 با داشتن بیشترین مقادیر از صفات تعداد غلاف در بوته و تعداد دانه در غلاف، از بیشترین عملکرد دانه برخوردار بود. بر اساس نتایج بدست آمده، شاخص های تحمل تنش (STI)، میانگین هارمونیک (HARM)، میانگین هندسی بهره وری (GMP) و شاخص بهره وری متوسط (MP) بعنوان مناسب ترین شاخص ها، برای غربال ارقام متحمل به تنش بودند.fa_IR
dc.format.extent1111
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشترfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University Shoushtar Branchen_US
dc.relation.ispartofفصلنامه ی علوم به زراعی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant production Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.2./jpps.2023.698775
dc.subjectتجزیه به مولفه های اصلیfa_IR
dc.subjectتشتک تبخیرfa_IR
dc.subjectشاخص های تحملfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectلوبیا چیتیfa_IR
dc.titleارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد ارقام مختلف لوبیا چیتی (Phaseolus vulgaris L.) تحت شرایط تنش کم آبیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی و علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، استان تهران،ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته، گروه ژنتیک و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی و علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایرانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue2
dc.citation.spage1
dc.citation.epage16


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد