| dc.contributor.author | میغانی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمد حسینی زاده, آرزو | fa_IR |
| dc.contributor.author | امیرمحمدی, زهرا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1402-02-05T15:52:49Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2023-04-25T15:52:49Z | |
| dc.date.available | 1402-02-05T15:52:49Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2023-04-25T15:52:49Z | |
| dc.date.issued | 2022-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1401-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-09-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-06-15 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میغانی, حسین, محمد حسینی زاده, آرزو, امیرمحمدی, زهرا. (1401). ارزیابی برخی ویژگیهای مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه دوازده رقم انار (Punica granatum L.) در شرایط آب و هوایی یزد. پژوهش های میوه کاری, 7(1)doi: 10.30466/rip.2022.53197.1145 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2538-4376 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.30466/rip.2022.53197.1145 | |
| dc.identifier.uri | https://rip.urmia.ac.ir/article_121263.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/962361 | |
| dc.description.abstract | انار بومی ایران است و رقمهای زیادی از آن در ایران کشت میشود. این پژوهش بهمنظور ارزیابی و مقایسه دوازده رقم انار استان یزد انجام شد. میوهها در مرحله رسیدگی از درختان 32 ساله واقع در کلکسیون انار شهرستان یزد برداشت و با استفاده از 22 ویژگی کمی، کیفی و بیوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین رقم های انار مورد مطالعه در تمامی صفات مورد بررسی اختلاف معنیداری وجود داشت. میانگین وزن میوه از 134/85 گرم (رقم سوسکی اشکذریزد) تا 55 /315 گرم (رقم ملس ساوه) متفاوت بود. نسبت پوست، بذرپوشینه، آبمیوه و بذر به کل میوه بین رقمهای انار متغیر بود. مقدار مواد جامد محلول از 53 /13 تا 67 /18 درجه بریکس، اسیدیته قابل تیتراسیون از 44 /0 تا 83 /1 میلیگرم در 100 میلیلیتر و شاخص بلوغ از 51 /9 تا 49 /34 متغیر بود. همچنین نتایج نشان داد که میزان فنل و فلاونوئید کل در رقمهای انار بهترتیب در دامنه 78 /332-81 /158 و 31 /91-79 /43 میلیگرم در 100 میلیلیتر قرار داشتند. میزان آنتوسیانین کل از 78 /13 تا 41 /165 میلیگرم در لیتر و ظرفیت آنتیاکسیدانی از 57 /36 در رقم پوست سفید دزفول تا 45 /89 درصد در رقم سوسکی اشکذریزد متفاوت بود. بطور کلی این یافتهها نشان دادند که رقم اصلیترین عاملی است که ویژگیهای کمی، کیفی و بیوشیمیایی میوه انار را تحت تأثیر قرار میدهد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.publisher | Urmia University | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های میوه کاری | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research in Pomology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.30466/rip.2022.53197.1145 | |
| dc.subject | انار | fa_IR |
| dc.subject | آنتوسیانین | fa_IR |
| dc.subject | تنوع | fa_IR |
| dc.subject | ظرفیتپاداُکسندگی | fa_IR |
| dc.subject | فنل کل | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی برخی ویژگیهای مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه دوازده رقم انار (Punica granatum L.) در شرایط آب و هوایی یزد | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 1 | |