نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیغانی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorمحمد حسینی زاده, آرزوfa_IR
dc.contributor.authorامیرمحمدی, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1402-02-05T15:52:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-04-25T15:52:49Z
dc.date.available1402-02-05T15:52:49Zfa_IR
dc.date.available2023-04-25T15:52:49Z
dc.date.issued2022-08-23en_US
dc.date.issued1401-06-01fa_IR
dc.date.submitted2020-09-05en_US
dc.date.submitted1399-06-15fa_IR
dc.identifier.citationمیغانی, حسین, محمد حسینی زاده, آرزو, امیرمحمدی, زهرا. (1401). ارزیابی برخی ویژگی‌های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه دوازده رقم انار (Punica granatum L.) در شرایط آب و هوایی یزد. پژوهش های میوه کاری, 7(1)doi: 10.30466/rip.2022.53197.1145fa_IR
dc.identifier.issn2538-4376
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.30466/rip.2022.53197.1145
dc.identifier.urihttps://rip.urmia.ac.ir/article_121263.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/962361
dc.description.abstractانار بومی ایران است و رقم‌های زیادی از آن در ایران کشت می‌شود. این پژوهش به‌منظور ارزیابی و مقایسه دوازده رقم انار استان یزد انجام شد. میوه‌ها در مرحله رسیدگی از درختان 32 ساله واقع در کلکسیون انار شهرستان یزد برداشت و با استفاده از 22 ویژگی کمی، کیفی و بیوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین رقم‏ های انار مورد مطالعه در تمامی صفات مورد بررسی اختلاف معنی‎‌داری وجود داشت. میانگین وزن میوه از 134/85 گرم (رقم سوسکی‌ اشکذریزد) تا 55 /315 گرم (رقم ملس ساوه) متفاوت بود. نسبت پوست، بذرپوشینه، آب‌میوه و بذر به کل میوه بین رقم‌های انار متغیر بود. مقدار مواد جامد محلول از 53 /13 تا 67 /18 درجه ‌بریکس، اسیدیته‌ قابل‌ تیتراسیون از 44 /0 تا 83 /1 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر و شاخص بلوغ از 51 /9 تا 49 /34 متغیر بود. هم‌چنین نتایج نشان داد که میزان فنل و فلاونوئید کل در رقم‌های انار به‌ترتیب در دامنه 78 /332-81 /158 و 31 /91-79 /43 میلی‌گرم در 100 میلی‌لیتر قرار داشتند. میزان آنتوسیانین کل از 78 /13 تا 41 /165 میلی‌گرم در لیتر و ظرفیت ‌آنتی‌اکسیدانی از 57 /36 در رقم پوست سفید دزفول تا 45 /89 درصد در رقم سوسکی اشکذریزد متفاوت بود. بطور کلی این یافته‌ها نشان دادند که رقم اصلی‌ترین عاملی است که ویژگی‌های کمی، کیفی و بیوشیمیایی میوه انار را تحت تأثیر قرار می‌دهد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.publisherUrmia Universityen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های میوه کاریfa_IR
dc.relation.ispartofResearch in Pomologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.30466/rip.2022.53197.1145
dc.subjectانارfa_IR
dc.subjectآنتوسیانینfa_IR
dc.subjectتنوعfa_IR
dc.subjectظرفیت‌پاداُکسندگیfa_IR
dc.subjectفنل کلfa_IR
dc.titleارزیابی برخی ویژگی‌های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی میوه دوازده رقم انار (Punica granatum L.) در شرایط آب و هوایی یزدfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران.fa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue1


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد