بررسی اثرات کودهای آلی بر صفات مورفو-فیزیولوژیک گیاه انگور (Vitis vinifera) در برخی تاکستانهای استان زنجان
(ندگان)پدیدآور
محبی, حاجعلیعبادی, علیطاهری, مهدیضرابی, محبوبهبیهمتا, محمدرضا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
کاربرد کودهای آلی در تولید درختان میوه با هدف کاهش قابل ملاحظه در مصرف کودهای شیمیایی به منظور دستیابی به افزایش کیفیت و پایداری عملکرد از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این پژوهش، بررسی اثر تعدادی از کودهای آلی بر برخی صفات مورفو-فیزیولوژیک انگور بود. آزمایش شامل کاربرد سطوح تیماری کودهای آلی در سه تکرار در سه مکان مختلف (باغ) و طی دو سال متوالی بود. تیمارها شامل کود حیوانی (شاهد، 10 و 20 تن در هکتار)، اسید هیومیک (شاهد، 5 و 10 کیلوگرم در هکتار) و اسید فولیک (شاهد، 5 و 10 کیلوگرم در هکتار) بود. نتایج نشان داد که اثرات ساده و متقابل کودهای آلی مورد استفاده بر تمامی صفات اندازه گیری شده (18 صفت) مانند ماده خشک میوه، قند و اسیدیته آب میوه، شاخص سطح برگ، وزن حبه، تعداد حبه، اندازه حبه، اندازه خوشه و وزن یک خوشه، معنی دار بوده و افزایش در میزان مصرف هر سه کود آلی به کار رفته در این پژوهش، بر صفات عملکرد نهایی و برخی از صفات مرتبط با آن به خصوص صفات تعداد گلآذین در هر شاخه و تعداد خوشه تأثیر مثبت داشته است. بر اساس نتایج پژوهش حاضر، به کارگیری همزمان 20 تن کود حیوانی و 5 کیلوگرم از کودهای اسید هیومیک و 10 کیلوگرم اسید فولیک در هکتار، به عنوان یک ترکیب تیمار کودی مطلوب در باغات انگور پیشنهاد می گردد. به دلیل وجود اثر متقابل مکان و تیمارهای کودهای آلی روی صفات اندازه گیری شده، نیاز به بررسی پایداری این صفات از طریق روش ها و آزمون های استاندارد می باشد.
کلید واژگان
اسید فولیکاسید هیومیک
عملکرد
کود حیوانی
ماده خشک
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2022-08-231401-06-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.استاد گروه علوم باغبانی، پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.
دانشیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زنجان، ایران.
استادیار گروه خاکشناسی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.
استاد گروه زراعت واصلاح نباتات، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.



