مروری بر منابع، روشهای استخراج، ویژگیها و کاربردهای پلی ساکارید آلژینات استخراج شده از ماکروجلبکهای قهوه ای
(ندگان)پدیدآور
آل بوفتیله, مهدیجدی, سمیرانوع مدرک
Textمقاله ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ماکروجلبک ها در ساختار خود دارای ترکیبات متعددی از جمله پلی ساکاریدها می باشند. آلژینات یکی از پلی ساکاریدهای استخراج شده از ماکروجلبک های قهوه ای بوده که به صورت متداول با استفاده از روش قلیایی استخراج می گردد. علاوه بر این تاکنون روش های دیگری همچون آنزیمی، فراصوت، ماکروویو، آنزیمی-فراصوت، اکستروژن و تخمیر نیز برای استخراج آلژینات استفاده شده است. آلژینات دارای ویژگی های متعددی مانند ویژگی های ضداکسایشی، ضدتوموری، ضدالتهابی، تنظیم سیستم ایمنی، پری بیوتیکی و امولسیون کنندگی می باشد. بر اساس این ویژگی ها، پلی ساکارید آلژینات در صنایع مختلفی همچون صنایع غذایی، محصولات آرایشی-بهداشتی، پزشکی، صنایع رنگ و چاپ، نساجی، کاغذسازی، آبزی پروری، کشاورزی و جوشکاری مورد استفاده قرار گرفته است. مطالعه حاضر مروری بر منابع، فرآیند و روش های استخراج، ساختار، ویژگی های زیست فعالی و عملکردی و همچنین کاربردهای پلی ساکارید آلژینات در صنایع مختلف می باشد.
کلید واژگان
ماکروجلبکهاترکیبات زیست فعال
روشهای استخراج
آلژینات
ویژگیهای زیست فعالی
شماره نشریه
1401تاریخ نشر
2022-11-221401-09-01
ناشر
پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور(بندر انزلی)سازمان پدید آورنده
مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایرانمرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران




