• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه تخصصی تحقیقات حشره شناسی
    • دوره 1, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه تخصصی تحقیقات حشره شناسی
    • دوره 1, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر اسانس هجده گیاه دارویی بر شاخص های تغذیه ای لارو شب پره هندی (Plodia interpunctella Hubner (Lep., Pyralidae

    (ندگان)پدیدآور
    رفیعی کرهرودی, زهرامحرمی پور, سعیدفرازمند, حسینکریم زاده اصفهانی, جواد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    262.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    اسانس­های گیاهی به­عنوان جایگزین مناسبی برای سموم شیمیایی قلمداد می­شوند. شب­ پره هندی Plodia interpunctella Hubner یکی از آفات مهم محصولات انباری است. در این تحقیق اثر اسانس 18 گیاه دارویی بر شاخص­های تغذیه­ای لارو 15 روزه این آفت بررسی شد. شاخص­های نرخ رشد نسبی (RGR)، نرخ مصرف نسبی، کارآیی تبدیل غذای خورده­شده و شاخص بازدارندگی تغذیه برای ارزیابی اثر ضد­تغذیه­ ای اسانس در مدت سه روز تعیین شدند. در این آزمایش ­ها هر تیمار شامل 20 میکرولیتر از محلول­ های 3، 12 و 24 پی ­پی­ ام روی یک گرم غذا بود. این تحقیق در قالب طرح کاملا تصادفی و آزمایش فاکتوریل در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد اسانس ­ها بر شاخص ­های رشد نسبی و کارایی تبدیل غذای خورده ­شده نسبت به شاهد اثر معنی­ داری نداشتند. نرخ مصرف نسبی در همه اسانس ­ها به­جز آویشن برگ­ باریک (Ziziphora clinopodioides Lam.) به­ طور معنی­ داری کاهش یافت. در مورد هر چهار شاخص با افزایش غلظت اسانس اثر معنی­داری مشاهده نشد. نتایج نشان می­ دهد که کاهش نرخ مصرف نسبی در تیمارها به­ دلیل وجود بازدارندگی تغذیه ایجاد شده توسط اسانس­ها می­باشد. بازدارندگی تغذیه در همه اسانس­ها مثبت بود و آویشن برگ­باریک کمترین میزان بازدارندگی تغذیه را داشت. بیشترین میزان بازدارندگی تغذیه در گیاهان نعنا فلفلی (Mentha piperata L)، دارچین (Cinnamomum zelanicum Bl.)، گل آروونه (Salvia multicaulis Vahl.)، بادرنجبویه (Melissa officinalis L.)، بومادران گل­سفید (Achillea millefolium L.) و زیره (Carum carvi L.) مشاهده شد. این اسانس­ ها در غلظت­ های بسیار پایین یعنی 06/0، 24/0 و 5/0 میلی ­گرم بر کیلوگرم غذا اثر بازدارندگی تغذیه را نشان دادند که بیانگر کارآیی بسیار بالای این ترکیبات در کنترل شب­ پره­ هندی می باشد
    کلید واژگان
    شب پره هندی
    شاخص های تغذیه ای
    اسانس

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2009-11-22
    1388-09-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی اراک
    Islamic Azad University of Arak
    سازمان پدید آورنده
    گروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک
    گروه حشره شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران
    موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران
    مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

    شاپا
    2008-4668
    URI
    http://jer.iau-arak.ac.ir/article_515341.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/94231

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب