تاثیرحشرات گردهافشان بر میزان تشکیل میوه سیب رقم گلاب در منطقه شیراز
(ندگان)پدیدآور
ظلانوار, راضیهحقانی, مصطفیمنفرد, علیرضاکرمی, محمدجوادنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور بررسی نقش زنبورعسل و سایر حشرات گردهافشان در تشکیل میوه و تعیین درصد دگرگشنی باغهای سیب گلاب در دو باغ در شیراز (مناطق جوادیه و قدوسی شیراز) در فاصله زمانی اواخر زمستان 1387 تا اواخر تابستان 1388 اجرا شد. باغ شماره 1 فاقد کندوی زنبورعسل بود و در تیمار a، تعداد 24 شاخه دارای گلآذین مشابه با تعداد گل یکسان انتخاب و در داخل توری قرار داده شد. در زمان گلدهی تعداد سه عدد زنبورعسل کارگر در داخل توریها قرار داده شد. در تیمار b، برای ممانعت از حضور حشرات، گلها با پاکتهای کاغذی مخصوص پوشانده شدند. در تیمار شاهد، گلهای شاخههای انتخاب شده بدون هرگونه پوششی بودند. در باغ شماره 2، در زمان گلدهی دو کندوی زنبورعسل در باغ قرار داده شد. در تیمار a برای جلوگیری از هر گونه گردهافشانی توسط حشرات، تعداد 24 شاخه گل با پاکتهای کاغذی مخصوصی پوشانده شدند. در تیمار شاهد، گلها در معرض زنبورهای عسل قرار داشتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که در باغ شماره 1 اثر تیمارها بر درصد تشکیل میوه معنیدار بود و میانگین تیمار a (استفاده از پوشش تور) با تبدیل 54% گلها به میوه در کلاس "a" و تیمارهای b و شاهد به ترتیب با 2/7% و 4/20% در کلاس"c" و "b" قرار گرفتند. در باغ شماره 2 نیز 51% گلهای شاهد و 6/1% گلهای تیمار پوشاندن گلها با پاکت کاغذی به میوه تبدیل شدند. در نهایت ضرورت استفاده از زنبورعسل در مدیریت باغات سیب گلاب تایید شد.
کلید واژگان
واژههای کلیدی: تشکیل میوهدگرگشنی
زنبورعسل
گردهافشانی
واریته سیب گلاب
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-08-231390-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی اراکIslamic Azad University of Arak
سازمان پدید آورنده
دانشآموخته کارشناسی ارشد حشرهشناسی کشاورزی، گروه حشره شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات فارسگروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج
مربی پژوهش، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابعطبیعی فارس




