• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه تخصصی تحقیقات حشره شناسی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه تخصصی تحقیقات حشره شناسی
    • دوره 5, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر تغذیه از غلظت‌های مختلف قندهای گلوکز، فروکتوز و ساکارز در نبود لاروهای میزبان بر طول عمر حشرات کامل زنبور پارازیتویید Habrobracon hebetor (Hym.; Braconidae) در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    یزدانیان, محسنخباز صابر, حدیث
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    291.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    حشرات کامل بسیاری از گونه ­های پارازیتوییدها به کربوهیدرات‌ها به­ عنوان منبع انرژی نیاز دارند. تغذیه از کربوهیدرات به­ طور موثری می­ تواند باعث افزایش طول عمر، باروری و یا نرخ پارازیتیسم شود. در این تحقیق، اثر غلظت­ های 0، 10، 30، 50 و 70 درصد سه قند گلوکز، فروکتوز و ساکارز در نبود لاروهای شب‌پره‌ مدیترانه‌ای آرد روی طول عمر حشرات کامل نر و ماده‌ زنبور پارازیتویید Habrobracon hebetor Say (Hym., Braconidae) در شرایط آزمایشگاهی (دمای Cº2±25، رطوبت نسبی 5±60 درصد و L14:D10) بررسی گردید. بر اساس نتایج، تغذیه از تیمارهای قندی در مقایسه با آب مقطر (شاهد) به ­طور معنی‌داری باعث افزایش طول عمر حشرات کامل نر و ماده‌ زنبور پارازیتویید گردید. در مورد گلوکز، میانگین طول عمر حشرات­ کامل هر دو جنس در مقایسه با دو قند دیگر به ­طور قابل توجهی کم‌تر و ترتیب مناسب بودن سه قند استفاده شده برای این زنبور عبارت بود از: فروکتوز> ساکارز> گلوکز. غلظت مناسب هر سه قند برای نرها 50 درصد برآورد گردید ولی در مورد ماده‌ها غلظت 30 درصد فروکتوز، 50 درصد ساکارز و 70 درصد گلوکز برآورد شدند. هم‌چنین، واکنش طول عمر حشرات­ کامل به غلظت‌های مختلف قندی، در مورد فروکتوز نسبت به دو قند دیگر از روند یکنواخت‌تری برخوردار بود. مقایسه‌ گروهی طول عمر حشرات کامل نر در برابر طول عمر ماده‌ها نشان داد که اختلاف بین میانگین کلی طول عمر نرها و ماده‌ها از لحاظ آماری معنی‌دار نبود و نرها و ماده‌ها طول عمر یکسانی داشتند. با توجه به تجزیه‌ واریانس داده‌ها، طول عمر نرها در مقایسه با ماده‌ها به میزان بیش‌تری تحت تاثیر تغذیه از غلظت‌های مختلف قندی قرار داشت. تفاوت در نتایج فوق به وجود اختلاف‌ در نیازهای غذایی و رفتارهای حشرات کامل نر و ماده نسبت داده شد. نتایج فوق اهمیت تغذیه‌ حشرات کامل ساکارز> گلوکز. غلظت مناسب هر سه قند برای نرها 50 درصد برآورد گردید ولی در مورد ماده‌ها غلظت 30 درصد فروکتوز، 50 درصد ساکارز و 70 درصد گلوکز برآورد شدند. هم‌چنین، واکنش طول عمر حشرات­ کامل به غلظت‌های مختلف قندی، در مورد فروکتوز نسبت به دو قند دیگر از روند یکنواخت‌تری برخوردار بود. مقایسه‌ گروهی طول عمر حشرات کامل نر در برابر طول عمر ماده‌ها نشان داد که اختلاف بین میانگین کلی طول عمر نرها و ماده‌ها از لحاظ آماری معنی‌دار نبود و نرها و ماده‌ها طول عمر یکسانی داشتند. با توجه به تجزیه‌ واریانس داده‌ها، طول عمر نرها در مقایسه با ماده‌ها به میزان بیش‌تری تحت تاثیر تغذیه از غلظت‌های مختلف قندی قرار داشت. تفاوت در نتایج فوق به وجود اختلاف‌ در نیازهای غذایی و رفتارهای حشرات کامل نر و ماده نسبت داده شد. نتایج فوق اهمیت تغذیه‌ حشرات کامل گلوکز. غلظت مناسب هر سه قند برای نرها 50 درصد برآورد گردید ولی در مورد ماده‌ها غلظت 30 درصد فروکتوز، 50 درصد ساکارز و 70 درصد گلوکز برآورد شدند. هم‌چنین، واکنش طول عمر حشرات­ کامل به غلظت‌های مختلف قندی، در مورد فروکتوز نسبت به دو قند دیگر از روند یکنواخت‌تری برخوردار بود. مقایسه‌ گروهی طول عمر حشرات کامل نر در برابر طول عمر ماده‌ها نشان داد که اختلاف بین میانگین کلی طول عمر نرها و ماده‌ها از لحاظ آماری معنی‌دار نبود و نرها و ماده‌ها طول عمر یکسانی داشتند. با توجه به تجزیه‌ واریانس داده‌ها، طول عمر نرها در مقایسه با ماده‌ها به میزان بیش‌تری تحت تاثیر تغذیه از غلظت‌های مختلف قندی قرار داشت. تفاوت در نتایج فوق به وجود اختلاف‌ در نیازهای غذایی و رفتارهای حشرات کامل نر و ماده نسبت داده شد. نتایج فوق اهمیت تغذیه‌ حشرات کامل H. hebetor را از منابع قندی نشان می‌دهند.
    کلید واژگان
    Habrobracon hebetor
    گلوکز
    فروکتوز
    ساکارز
    طول عمر حشرات کامل

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2013-05-22
    1392-03-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی اراک
    Islamic Azad University of Arak
    سازمان پدید آورنده
    گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده‌ تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    دانش‌آموخته‌ کارشناسی ارشد حشره‌شناسی کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    شاپا
    2008-4668
    URI
    http://jer.iau-arak.ac.ir/article_523032.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/94064

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب