بررسی اثر شرایط عملیاتی و نوع خوراک بر محصولات فرآیند کک سازی تاخیری
(ندگان)پدیدآور
عسکری, حدیثسلطانعلی, سعیدطیبی, شکوفهنوع مدرک
Textعلمی ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در سالهای اخیر با افزایش پالایش نفت خام، تولید پسماند پالایشی سنگین افزایش یافته است. یکی از مهمترین فرآیندهای تبدیل پسماند پالایشی به فرآوردههای مفید، ککسازی بهروش تاخیری است که محصولات آن شامل گاز، مایع و کک است. بازده هر کدام از این محصولات به نوع خوراک و شرایط عملیاتی حاکم بر فرآیند ککسازی تاخیری بستگی دارد. در این مقاله، تاثیر نوع خوراک و شرایط عملیاتی مانند فشار، تزریق نیتروژن، نرخ حرارتی و جریان برگشتی بر روی بازده محصولات فرآیند ککسازی تاخیری مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که بازده کک با درجه API خوراک، نسبت عکس دارد. همچنین، جریان برگشتی محصول مایع به نسبت 1 به 5، افزایش تزریق نیتروژن و افزایش فشار از 1 به 2.8 بار به ترتیب موجب افزایش 5%، 2% و 3% بازده کک میشود. همچنین، با افزایش نرخ حرارتی سیستم، میزان بازده کک 2/2 درصد کاهش یافته است.
کلید واژگان
کک نفتیکک سازی تاخیری
پسماند نفتی
کک سبز
فرایند های پالایش
شماره نشریه
59تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشجوپژوهنده ارشد
هیئت علمی/ پژوهشگاه صنعت نفت




