مروری بر روشهای تصفیه پسابهای روغنی با تأکید بر روشهای غشایی
(ندگان)پدیدآور
سعادتی, جوادپاکیزه, مجیدنوع مدرک
Textعلمی ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پسابهای روغنی در صنایعی همچون نفت، پتروشیمی و غذایی تولید میگردند. این پسابها عمدتاً به شکل امولسیونهای روغن/ آب میباشند. جداسازی روغن نیاز به درک خواص فیزیکی و شیمیایی امولسیونهای روغن/ آب دارد. بهمنظور انتخاب فرآیند جداسازی مناسب، باید خواص متعددی که نقش کلیدی در پایداری امولسیونهای روغن/ آب دارند را اندازهگیری نمود، که از جمله آنها میتوان به کششسطحی، زاویهتماس، پتانسیلزتا و توزیع اندازه قطرات اشاره نمود. تصفیه پسابهای روغنی توسط روشهای مختلفی صورت میگیرد و میزان جداسازی بستگی به غلظت و طبیعت فیزیکی روغن و توزیع اندازه ذرات و همچنین روش مورد استفاده دارد. هدف از این مقاله، مطالعه مشخصات و خواص سیستم روغن/آب و روشهای جداسازی روغن از پسابهای صنعتی میباشد. این روشها شامل، جداسازی با نیروی گرانش و سانتریفیوژ، تصفیه شیمیایی، شناورسازی، فرآیندهای غشایی، تبخیر، جذب با کربنفعال و تصفیه بیولوژیکی میباشد. در پایان هزینههای تصفیه و روشهای هیبرید غشایی مورد بررسی قرار میگیرد.
کلید واژگان
امولسیون روغن/آبتصفیه پسابهای روغنی
فرآیندهای غشایی
تصفیه آب و پساب های صنعتی
شماره نشریه
52تاریخ نشر
2016-02-201394-12-01
ناشر
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایرانسازمان پدید آورنده
دانشجواستاد دانشگاه




