نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسدی کنگرشاهی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T16:56:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T16:57:00Z
dc.date.available1399-07-08T16:56:59Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T16:57:00Z
dc.date.issued2019-11-22en_US
dc.date.issued1398-09-01fa_IR
dc.date.submitted2018-01-14en_US
dc.date.submitted1396-10-24fa_IR
dc.identifier.citationاسدی کنگرشاهی, علی. (1398). تأثیر مدیریت مصرف نیتروژن متناسب با مراحل رشد بر عملکرد و تناوب باردهی نارنگی انشو. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب), 33(3), 321-334. doi: 10.22092/ijsr.2019.116581.325fa_IR
dc.identifier.issn2228-7124
dc.identifier.issn2228-7132
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijsr.2019.116581.325
dc.identifier.urihttps://srjournal.areeo.ac.ir/article_120604.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/9381
dc.description.abstract<strong>یکی از مسائل مورد بحث در باره درختان نارنگی انشو، مشکل تناوب‌باردهی و پایین بودن میانگین عملکرد است. به منظور بررسی و امکان کاهش تناوب‌باردهی و افزایش عملکرد این درختان، آزمایشی با طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و هر تکرار شامل دو درخت انجام شد. آزمایش به مدت هفت سال (از سال 1387) جمعا با 32 اصله درخت نارنگی انشوی میاگاوا که از نظر سن (حدود 20 سال) و اندازه تقریباً یکسان بودند انجام شد. تیمارهای آزمایشی مدیریت مصرف نیتروژن شامل T<sub>1</sub>- شاهد، عرف منطقه که شامل سه تقسیط بود تقسیط اول در اواخر اسفندماه (شروع توسعه برگ­ها)، تقسیط دوم در اواخر اردیبهشت ماه (تشکیل میوه) و تقسیط سوم‌‌ یک ماه پس از تقسیط دوم(ریزش تابستانه)؛ T<sub>2</sub>- مصرف تابستانی (15 درصد قبل از گلدهی، 30 درصد پس از تشکیل میوه، 20 درصد در زمان ریزش تابستانه و 35 درصد پس از شروع توسعه میوه)؛ T<sub>3</sub>- مصرف پاییزی (15 درصد قبل از گلدهی، 30 درصد پس از تشکیل میوه، 30 درصد در زمان ریزش تابستانه و 25 درصد پس از برداشت میوه)؛ T<sub>4</sub>- مصرف تابستانی و پاییزی (15 درصد قبل از گلدهی، 30 درصد پس از تشکیل میوه، 20 درصد در زمان ریزش تابستانه،20 درصد پس از شروع توسعه و 15 درصد پس از برداشت میوه) بودند. نتایج تیمارهای مختلف مدیریت مصرف نیتروژن نشان داد که عملکرد میوه در سالهای اول و دوم آزمایش از بیشترین اختلاف برخوردار بود سپس اختلاف عملکرد به تدریج کاهش یافت. کمترین عملکرد تجمعی از تیمار شاهد (379 کیلوگرم به ازای هر درخت) و بیشترین عملکرد تجمعی از تیمار مصرف تابستانی و پاییزی (446 کیلوگرم به ازای هر درخت) حاصل شد. نتایج تأثیر تیمارهای مختلف بر شاخص تناوب باردهی درختان نشان داد که تیمار شاهد بیشترین شاخص تناوب باردهی (40/0) را داشت و در مقابل، کمترین شاخص تناوب باردهی از تیمار مصرف پاییزی نیتروژن حاصل شد که حدود 18/0 بود. همچنین تأثیر سال بر وزن متوسط میوهها معنیدار بود و بیشترین وزن متوسط میوه در سال پنجم آزمایش حاصل شد و در همه تیمارهای مصرف نیتروژن، وزن متوسط میوه بیشتر از تیمار شاهد بود و این اختلاف از نظر آماری در سطح 5 درصد معنیدار بود. براساس نتایج این پژوهش، برنامه زمانی مصرف کودهای نیتروژنی برای حداقل تناوب باردهی نارنگی انشو میاگاوا در چهار مرحله، 15 درصد قبل از گلدهی؛ 30 درصد بین تشکیل میوه‌چه‌ها و شروع ریزش تابستانی میوه‌چه‌ها؛ 30 درصد در شروع ریزش تابستانی تا اوایل فاز دوم رشد میوه‌ها و 25 درصد پس از برداشت میوه توصیه می­شود.</strong>fa_IR
dc.format.extent2506
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات خاک و آبfa_IR
dc.publisherAgricultural Research,Education and Extension Organizationen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های خاک (علوم خاک و آب)fa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Soil Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijsr.2019.116581.325
dc.subjectشاخص تناوب باردهیfa_IR
dc.subjectریزش تابستانهfa_IR
dc.subjectمصرف پاییزی نیتروژنfa_IR
dc.titleتأثیر مدیریت مصرف نیتروژن متناسب با مراحل رشد بر عملکرد و تناوب باردهی نارنگی انشوfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایرانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue3
dc.citation.spage321
dc.citation.epage334


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد