نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهردانش, گوناfa_IR
dc.contributor.authorصداقت, حرمتfa_IR
dc.contributor.authorموسی زاده, نبیfa_IR
dc.contributor.authorرستمی تبار, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T20:39:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T20:39:33Z
dc.date.available1399-07-08T20:39:32Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T20:39:33Z
dc.date.issued2020-06-21en_US
dc.date.issued1399-04-01fa_IR
dc.date.submitted2020-07-14en_US
dc.date.submitted1399-04-24fa_IR
dc.identifier.citationمهردانش, گونا, صداقت, حرمت, موسی زاده, نبی, رستمی تبار, محمود. (1399). مروری بر کاربرد و خواص درخت ون ، دارویی، غذاهای محلی و بخش های مختلف درخت ون یا بنه(پسته‌ی وحشی):توسعه پایدار در اورامان. جغرافیا و روابط انسانی, 3(1), 331-355. doi: 10.22034/gahr.2020.239526.1423fa_IR
dc.identifier.issn2645-3851
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22034/gahr.2020.239526.1423
dc.identifier.urihttp://www.gahr.ir/article_112853.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/93029
dc.description.abstractدرخت بنه یکی از درختان ارزشمند سلسله کوههای زاگرس است که در استانهای کرمانشاه ، ایلام، کردستان، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، و فارس وجود دارد. هر چند میوه‌ی آن در اواخر تابستان می‌رسد، ولی در مراحل مختلف رشد قابل مصرف است. در برخی از مناطق ایران با محصولات طبیعی همچون گیاهان طبیعی بهاری, میوه ها، دانه ها و شیره خام غذاهای متنوعی تهیه می شود، که میوه این درخت هم در تهیه غذا کاربرد فراوانی دارد. همچنین شیره درخت بنه در صنایع غذایی، داروسازی، دسر ها و شربت سازی، و ... بکار می رود. در مناطق مختلف کشور بسیاری از این غذاها را طبخ می نمایند که می توان با ترویج آموزش و تشویق یادگیری این غذاهای محلی حس طراوت، شادابی و سلامتی را به خود و خانواده تقدیم نمود. عرضه این نوع غذاهای بومی در کنار نوشیدنی های تهیه شده از بنه برای گردشگران، حتی در رستورانها و اقامتگاه ها بوم گردی قابل توجه و لذت بخش است. تهیه غذا با میوه بنه(پسته وحشی) نیز یکی از این غذاهای خوشمزه و دارای ارزش غذایی خوبی است که بطور مفصل در این مقاله به آن پرداخته ایم. تولید محصولات و تهیه صنایع دستی با میوه بنه (قسقوان )، می تواند برای تامین بخشی از امرار معاش افراد مفید باشد. ایجاد واحدهای کارگاهی برای به نمایش گذاشتن هنر زنان و مردان این سرزمین در ایجاد اشتغال مفید خواهد بود، که باید مورد توجه برنامه ریزان منطقه ای و شهری و روستایی در زمینه اشتغال پایدار قرار گیرد. خام فروشی حاصل رنج مردم ما در حوزه و خام فروشی صدها تن سقز بدون فرآوری به کشورهای اروپایی و غیره مشکلی است که نیاز به توجه جدی دارد. رویکرد این مقاله رویکردی توصیفی، تحلیلی و کتابخانه ای و اسنادی استfa_IR
dc.format.extent1843
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherآئیژ عزمیfa_IR
dc.relation.ispartofجغرافیا و روابط انسانیfa_IR
dc.relation.ispartofGeography and Human Relationshipsen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22034/gahr.2020.239526.1423
dc.subjectسقزfa_IR
dc.subjectصنایع دستیfa_IR
dc.subjectغذاییfa_IR
dc.subjectتوسعه پایدارfa_IR
dc.subjectاورامانfa_IR
dc.titleمروری بر کاربرد و خواص درخت ون ، دارویی، غذاهای محلی و بخش های مختلف درخت ون یا بنه(پسته‌ی وحشی):توسعه پایدار در اورامانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم جغرافیایی و دانشگاه پیام نور پاوهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه پیام نورfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه رازیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه پیام نورfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue1
dc.citation.spage331
dc.citation.epage355


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد