• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات کودهای آلی، گاوی و اوره برانباشتگی کادمیوم و رشد گیاه خرفه (Portulaca eoleracea)

    (ندگان)پدیدآور
    فلاح, سیف‌الهسلطانی‎نژاد, فتانهتدین, محمودرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    430.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سبزیجات یکی از مهم‌ترین منابع ورود کادمیوم به زنجیره غذایی انسان هستند که می‏تواند تهدیدی جدی برای سلامت انسان باشد. بنابراین، به منظور بررسی اثرات کودهای آلی، شیمیایی و تلفیقی بر تجمع کادمیوم در گیاه خرفه، آزمایشی فاکتوریل در قالب طرح‌ کاملاً تصادفی با 3 تکرار  اجرا شد. تیمارهای کودی شامل دو سطح کود گاوی (60 و 120 میلی­گرم نیتروژن در کیلوگرم خاک)، دو سطح کود اوره (60 و 120 میلی­گرم نیتروژن در کیلوگرم خاک)،  سه سطح کود تلفیقی (60 + 30 ، ۴۵+۴۵، ۶۰+۳۰ میلی­گرم نیتروژن از منبع کود گاوی و کود اوره)، تیمار شاهد (عدم مصرف کود) تحت دو سطح کادمیوم (عدم کاربرد کادمیوم و کاربرد 10 میلی­گرم کادمیوم  بر کیلوگرم خاک) مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد غلظت و تجمع کادمیوم در گیاه با افزایش نیتروژن خصوصاً از منبع کود گاوی کاهش یافت و تیمار 120 میلی­گرم نیتروژن از منبع کود گاوی دارای کمترین میزان کادمیوم بود. با افزایش مصرف کودهای اوره، گاوی و تلفیقی، غلظت و جذب نیتروژن افزایش یافت. بیشترین عملکرد در تیمار 120 میلی‌گرم نیتروژن از منبع کود گاوی حاصل شد و عملکرد تیمار 120 میلی­گرم نیتروژن از منبع اوره بدون اختلاف معنی‎دار با تیمار 90 میلی­گرم نیتروژن از منبع تلفیقی (1:1) در رتبه بعدی قرار گرفت. به طورکلی نتیجه‏گیری می‎شود که  استفاده از کود گاوی در تولید سبزیجات به دلیل جلوگیری از انتقال کادمیوم به بافت سبزیجات  راهکار مؤثری برای  حفاظت زنجیره غذایی از آلودگی به کادمیوم است.
    کلید واژگان
    آلودگی
    سبزی سالم
    کود دامی
    فلز سنگین

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات خاک و آب
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    استاد دانشگاه شهرکرد
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه شهرکرد
    دانشیار دانشگاه شهرکرد

    شاپا
    2228-7124
    2228-7132
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ijsr.2017.109259
    https://srjournal.areeo.ac.ir/article_109259.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/9242

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب