• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهبود برخی خصوصیات رشدی و بیوشیمیایی بادام با استفاده از باکتری‌های ریزوسفری شور، قلیا و شور و قلیاپسند در بادامستان‌های خراسان رضوی

    (ندگان)پدیدآور
    خلیلی طرقبه, غلامحسینتهرانی فر, علیعابدی, بهراماسکندری تربقان, مهرنوش
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    بادام در زمره درختان باغی حـساس به شوری قرار می­گیـرد. تاثیر چهار نوع خاک شور با شوری­های مختلف (2، 4، 8 و 16 dS m-1) به همراه تلقیح دو جدایه باکتری و شاهد استریل شده از سه گروه باکتری شورپسند، قلیاپسند و شورو قلیاپسند جداسازی شده از ریزوسفر بادام ستان­های خراسان رضوی بر القاء مقاومت به شوری در پایه GN بادام تحت شرایط شوری و قلیائیت خاک، بررسی شد. بیشترین میانگین تولید تری ایندول­استیک اسید، انحلال فسفات­های معدنی و اگزوپلی­ساکارید بترتیب برای جدایه­ های قلیاپسند، شوروقلیاپسند و شورپسند مشاهده گردید. شوری خاک به­طور معنی­ داری ارتفاع گیاهان، مساحت برگ، وزن تر و خشک اندام­ هوایی و ریشه ها، قند محلول، نامحلول و کل را کاهش داد. بیشترین ارتفاع گیاه (cm 61/2) در گروه شورپسندها و کمترین آن در گروه قلیاپسندها مشاهده شد. باکتری­های شورپسند بیشترین افزایش را در وزن­ تر اندام هوایی موجب شدند، لیکن وزن­ تر ریشه­ ها در گروه باکتری­های شور و قلیاپسند حداکثر بود. نسبت وزن تر اندام هوایی به ریشه­ ها به ترتیب برای سه گروه شورپسند، قلیاپسند و شور و قلیاپسندها 0/86، 0/87 و 0/74 بود که بیانگر تأثیر بیشتر باکتری­های شور و قلیاپسند بر رشد ریشه­ ها نسبت به رشد اندام هوایی بود. تلقیح باکتری­های شور و قلیاپسند موجب افزایش درصد رطوبت ریشه­ ها و اندام هوایی در خاک­هایی با شوری بالا (بترتیب 16 و 8 dS m-1) گردید. به­ طورکلی، باکتری­های شوروقلیاپسند بر بهبود رشد ریشه­ ها، قلیاپسندها و شورپسندها بترتیب بر افزایش خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام تأثیر بیشتری داشتند.
    کلید واژگان
    باکتری‌های بهبود دهنده رشد گیاه
    پرولین
    قند کل
    کلروفیل
    نسبت وزن اندام‌هوایی به ریشه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2022-02-20
    1400-12-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
    استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
    استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
    ممحقق بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران.

    شاپا
    2538-4376
    URI
    https://dx.doi.org/10.30466/rip.2021.53296.1157
    http://rip.urmia.ac.ir/article_121148.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/894603

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب