• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 6, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر غلظت های مختلف ایندول بوتیریک اسید و نوع قلمه بر قابلیت ریشه زایی قلمه‏ های برخی از گونه های گلابی

    (ندگان)پدیدآور
    هناره, مشهیدپاداشت, محمد نقیبوذری, ناصر
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پژوهش حاضر به­ منظور بررسی ریشه­ زایی قلمه تعدادی از گونه­ های گلابی ایران انجام شد. این گونه­ ها می­توانند بعنوان پایه برای ارقام تجاری گلابی استفاده شوند. قلمه­ های ابتدایی و انتهایی گونه­ های Pyrus syriaca، P.salicifolia، P.glabra، دو ژنوتیپ از گلابی خوج­ گیلان به اسامی LG1461 و LG1462 از گونه P.communis و پایه پیرودوارف با غلظت­ های 0، ۲۰۰۰، ۴۰۰۰ و ۶۰۰۰ میلی­گرم در لیتر اسید ایندول بوتیریک به مدت 10 ثانیه تیمار شدند. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. فاکتورهای مورد مطالعه شامل ژنوتیپ، غلظت هورمون و نوع قلمه بود. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین درصد قلمه­ های کالوس­ دار با 85/8 % و 58/3 % به ترتیب در خوج LG1462 وP. glabra مشاهده شد. بیشترین کالوس­ زایی و ریشه­ زایی به ترتیب در غلظت­های 2000 و 4000 میلی­گرم در لیتر هورمون اسید ایندول بوتیریک بدست آمد. دو نوع قلمه از لحاظ کالوس­ زایی اختلاف معنی­داری نداشتند ولی قلمه انتهای شاخه ریشه­ زایی بیشتری نسبت به قلمه­ ابتدای شاخه داشت. بیشترین درصد قلمه­ های ریشه­ دار در قلمه انتهایی شاخه در پایه پیرودوارف با تیمار 4000 میلی­گرم در لیتر اسید ایندول بوتیریک با 40 درصد ریشه­ زایی مشاهده شد. در ژنوتیپ­های وحشی بیشترین درصد قلمه­ های ریشه­دار در P.salicifolia با تیمار 6000 میلی­گرم در لیتر و P. syriaca با تیمارهای 6000 و 4000 میلی­گرم در لیتر این هورمون در قلمه انتهایی با 20 درصد ریشه­ زایی ثبت شد.
    کلید واژگان
    Pyrus spp
    اسید ایندول بوتیریک
    قلمه‌ ابتدایی
    قلمه انتهایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2022-02-20
    1400-12-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    استادیار بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان‌غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران.
    استادیار پژوهشکده چای، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، لاهیجان، ایران.
    دانشیار پژوهشکده میوه‌های معتدله و سردسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

    شاپا
    2538-4376
    URI
    https://dx.doi.org/10.30466/rip.2022.52956.1128
    http://rip.urmia.ac.ir/article_121144.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/894600

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب