تأثیر زمان برداشت بر خصوصیات کیفی، آنتی اکسیدانی و ناهنجاری های فیزیولوژیکی سیب ارقام رد و گلدن دلشیز در طول انبارداری
(ندگان)پدیدآور
کردستانی, صباحسن پور, حمیداصغری, محمدرضا
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سیب با نام علمی (.Malus domestica Borkh) از خانواده Rosaceae و یکی از میوه های با ارزش در دنیا میباشد. در کشور ایران نیز استان آذربایجانغربی یکی از قطبهای مهم تولید میوه سیب میباشد. درجه بلوغ و رسیدگی میوه در زمان برداشت، عامل اصلی تعیین کننده کیفیت نهایی میوه و پتانسیل ماندگاری پس از برداشت میباشد. در این پژوهش شاخصهای نشاسته، سفتی، مواد جامد محلول (TSS)، اسیدهای قابل تیتراسیون (TA)، TSS/TA، فنل کل، فلاونوئید کل، ظرفیت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز و ناهنجاری پس از برداشت آبگزیدگی در دو رقم سیب (ارقام رد و گلدن دلیشز) طی زمانهای مختلف برداشت در استان آذربایجان غربی (ارومیه) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اکثر صفات اندازه گیری شده از لحاظ آماری در سطح 1% معنیدار بودند. نتایج حاصله نشان داد که هر چه زمان برداشت به تأخیر بیافتد، میزان شاخص نشاسته، TA، سفتی بافت میوه کاهش و مقدار TSS، مقدار ظرفیت آنتی اکسیدانی، میزان فنل کل و فلاونوئید کل و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز افزایش مییابد. همچنین انبارداری باعث افزایش معنیدار میزان TSS، شاخص طعم، فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز و کاهش معنی دار مقدار ظرفیت آنتیاکسیدانی، میزان فلاونوئید کل و سفتی بافت میوه میشود. بطور کلی نتایج بررسی ها نشان داد که جهت مصرف تازه خوری و انبارداری کوتاه مدت میتوان میوه های ارقام رددلیشز و گلدندلیشز را دیرتر برداشت نمود (برداشت هفتم)، در حالیکه برای انبارداری طولانی مدت، میوه های هر دو رقم بهتر است زودتر برداشت شوند (برداشت سوم).
کلید واژگان
آنزیمهای آنتیاکسیدانیسفتی میوه
فلاونوئید کل
فنل کل
ناهنجاری
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2022-02-201400-12-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسیارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.



