اثر تغذیه ی منابع کربوهیدرات های غیر فیبری و اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع بر پارامترهای تولیدی و خونی در بزهای شیری مهابادی در دوره انتقال
(ندگان)پدیدآور
بابایی, النازپیرمحمدی, رسولخلیل وندی بهروزیار, حامدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: مصرف بیش از حد کربوهیدراتهای نشاسته ای سبب ایجاد اسیدوز شده و جایگزینی نشاسته با سایر منابع انرژی زا مانند الیاف یا چربی ضمن تامین انرژی مورد نیاز، مشکلات استفاده از منابع نشاسته ای برای دام را ندارند. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر تغذیه منابع کربوهیدرات های غیر فیبری و اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع بر تولید و برخی پارامترهای خونی در بزهای شیری مهابادی انجام شد. مواد و روش ها: از 20 رأس بز شیری مهابادی براساس سن ، وزن بدن و زمان زایش یکی از جیره های آزمایشی شامل 1) جیره ی نشاسته ای با 3٪ ماده خشک اسید پالمیتیک ، 2) جیره ی نشاسته ای با 3٪ ماده خشک اسید چرب امگا 3 ، 3) جیره ی حاوی تفاله چغندر قند با 3٪ ماده خشک اسید پالمیتیک ، 4) جیره حاوی تفاله چغندر قند با 3٪ ماده خشک اسید چرب امگا 3 را دریافت نمودند. یافته ها: نتایج نشان داد که جیره های غذایی حاوی اسید های چرب امگا 3 (جیره های غذایی 2 و 4) می توانند منجر به افزایش تولید شیر ، چربی شیر ، پروتئین شیر و مواد جامد در مقایسه با جیره های حاوی اسید پالمیتیک (جیره های 1 و 3)، کاهش تولید اسیدهای چرب C12: 0 ، C16: 0 و C18: 0 و همچنین افزایش تولید اسیدهای چرب C18: 2 ، C18: 3 ، C20: 0 ، C20: 2 و C22: 0 شود. بعلاوه غلظت سرمی کلسترول، تری گلیسیرید، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز(ALT) در بزهای تغذیه شده با جیره های غذایی 2 و 4 کاهش یافت. نتیجه گیری کلی: با توجه به داده های حاصل از این آزمایش نتیجه گرفت که با تغییرات در جیره غذایی و افزایش مصرف جیره های حاوی قند محلول بالا و اسید های چرب حاوی امگا 3 می توانند تاثیرات مثبت بر پارامترهای تولیدی و خونی داشته باشند.
کلید واژگان
اسید چرب غیراشباعکربوهیدرات غیرالیافی
نشاسته
پکتین
دوره انتقال
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2021-08-231400-06-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشگاه ارومیهاستاد/دانشگاه ارومیه
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
شاپا
2008-51252676-5705




