• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 31, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
    • دوره 31, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر تغذیه ی منابع کربوهیدرات های غیر فیبری و اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع بر پارامترهای تولیدی و خونی در بزهای شیری مهابادی در دوره انتقال

    (ندگان)پدیدآور
    بابایی, النازپیرمحمدی, رسولخلیل وندی بهروزیار, حامد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.016 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: مصرف بیش از حد کربوهیدراتهای نشاسته ای سبب ایجاد اسیدوز شده و جایگزینی نشاسته با سایر منابع انرژی زا مانند الیاف یا چربی ضمن تامین انرژی مورد نیاز، مشکلات استفاده از منابع نشاسته ای برای دام را ندارند. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر تغذیه منابع کربوهیدرات های غیر فیبری و اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع بر تولید و برخی پارامترهای خونی در بزهای شیری مهابادی انجام شد. مواد و روش ها: از 20 رأس بز شیری مهابادی براساس سن ، وزن بدن و زمان زایش یکی از جیره های آزمایشی شامل 1) جیره ی نشاسته ای با 3٪ ماده خشک اسید پالمیتیک ، 2) جیره ی نشاسته ای با 3٪ ماده خشک اسید چرب امگا 3 ، 3) جیره ی حاوی تفاله چغندر قند با 3٪ ماده خشک اسید پالمیتیک ، 4) جیره حاوی تفاله چغندر قند با 3٪ ماده خشک اسید چرب امگا 3 را دریافت نمودند. یافته ها: نتایج نشان داد که جیره های غذایی حاوی اسید های چرب امگا 3 (جیره های غذایی 2 و 4) می توانند منجر به افزایش تولید شیر ، چربی شیر ، پروتئین شیر و مواد جامد در مقایسه با جیره های حاوی اسید پالمیتیک (جیره های 1 و 3)، کاهش تولید اسیدهای چرب C12: 0 ، C16: 0 و C18: 0 و همچنین افزایش تولید اسیدهای چرب C18: 2 ، C18: 3 ، C20: 0 ، C20: 2 و C22: 0 شود. بعلاوه غلظت سرمی کلسترول، تری گلیسیرید، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز(ALT) در بزهای تغذیه شده با جیره های غذایی 2 و 4 کاهش یافت. نتیجه گیری کلی: با توجه به داده های حاصل از این آزمایش نتیجه گرفت که با تغییرات در جیره غذایی و افزایش مصرف جیره های حاوی قند محلول بالا و اسید های چرب حاوی امگا 3 می توانند تاثیرات مثبت بر پارامترهای تولیدی و خونی داشته باشند.
    کلید واژگان
    اسید چرب غیراشباع
    کربوهیدرات غیرالیافی
    نشاسته
    پکتین
    دوره انتقال

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2021-08-23
    1400-06-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
    استاد/دانشگاه ارومیه
    استادیار گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه

    شاپا
    2008-5125
    2676-5705
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/as.2021.36925.1533
    https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_13543.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/889964

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب