• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی
    • دوره 14, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی
    • دوره 14, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    شناسایی و رتبه‏ بندی عوامل مؤثر بر بهبود امنیت غذایی بر اساس نقش فناوری نانو

    (ندگان)پدیدآور
    آزادفر, مرجانلشگرآرا, فرهادفرج اله حسینی, سید جمالامیدی نجف آبادی, مریمافشاری, حامد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    908.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    فناوری نانو در صنعت غذا چارچوبی منطقی را برای توسعه درک واکنش­ها و رفتار خود آرائی اجزای غذایی در مقیاس کوچک ایجاد می­کند. هدف از انجام این تحقیق، شناسایی و رتبه‏بندی عوامل مؤثر بر بهبود امنیت غذایی بر اساس نقش فناوری نانو می‏باشد. جامعه آماری تحقیق، کلیه متخصصان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بودند که تعداد آنان ۹۰نفر بود و به دلیل محدود بودن جامعه متخصصان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، از طریق سرشماری انتخاب شدند. تحقیق حاضر توصیفی، همبستگی است که جهت جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه محقق ساخته بر اساس چارچوب نظری تحقیق استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه حاکی از آن بودند که ابزارهای اندازه­گیری از روایی و پایایی خوبی برخوردار بودند. نتایج حاصل از تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS و ربته­بندی گویه­ها بر اساس ضریب تغییرات (CV) نشان داد که در بخش نگهداری غذا، پوشش­دهی میوه و سبزیجات با استفاده از نانوکیتوزان حاوی مس از اهمیت بالاتری برخوردار بوده است، همچنین در بخش فرآوری غذا، محافظت از مواد مغذی در برابر اکسیداسیون، در بخش تولید غذا، تولید فرمولاسیون آفت کش زیست سازگار، در بخش بهبود طعم و رنگ غذا، نانو کپسوله کردن عطرها و طعم­های مختلف در مواد غذایی به منظور کنترل رهاسازی عطر‏ها و طعم ها، در بخش سلامت غذا، استفاده از نانو حسگرها جهت تشخیص عوامل بیماری‏زا در مواد غذایی و در بخش بسته­بندی غذا، استفاده از نانو ذرات با خاصیت ضد میکروبی بودن بسته‏بندی از اهمیت بالاتری برخوردار بودند.
    کلید واژگان
    "فناوری نانو
    امنیت غذایی
    ستاد ویژه
    توسعه فناوری نانو"

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2021-10-23
    1400-08-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    دانشیار گروه اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران.
    دانشیار گروه اقتصاد،ترویج و آموزش کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد علوم و تحقیقات تهران
    دانشیار گروه اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران
    استادیارگروه مهندسی صنایع غذایی ، دانشکده مهندسی عمران و منابع زمین، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

    شاپا
    2008-5567
    URI
    https://dx.doi.org/10.30495/jaeer.2022.19232
    https://jaeer.srbiau.ac.ir/article_19232.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/876018

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب