شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر بهبود امنیت غذایی بر اساس نقش فناوری نانو
(ندگان)پدیدآور
آزادفر, مرجانلشگرآرا, فرهادفرج اله حسینی, سید جمالامیدی نجف آبادی, مریمافشاری, حامدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
فناوری نانو در صنعت غذا چارچوبی منطقی را برای توسعه درک واکنشها و رفتار خود آرائی اجزای غذایی در مقیاس کوچک ایجاد میکند. هدف از انجام این تحقیق، شناسایی و رتبهبندی عوامل مؤثر بر بهبود امنیت غذایی بر اساس نقش فناوری نانو میباشد. جامعه آماری تحقیق، کلیه متخصصان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو بودند که تعداد آنان ۹۰نفر بود و به دلیل محدود بودن جامعه متخصصان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، از طریق سرشماری انتخاب شدند. تحقیق حاضر توصیفی، همبستگی است که جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامه محقق ساخته بر اساس چارچوب نظری تحقیق استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه حاکی از آن بودند که ابزارهای اندازهگیری از روایی و پایایی خوبی برخوردار بودند. نتایج حاصل از تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS و ربتهبندی گویهها بر اساس ضریب تغییرات (CV) نشان داد که در بخش نگهداری غذا، پوششدهی میوه و سبزیجات با استفاده از نانوکیتوزان حاوی مس از اهمیت بالاتری برخوردار بوده است، همچنین در بخش فرآوری غذا، محافظت از مواد مغذی در برابر اکسیداسیون، در بخش تولید غذا، تولید فرمولاسیون آفت کش زیست سازگار، در بخش بهبود طعم و رنگ غذا، نانو کپسوله کردن عطرها و طعمهای مختلف در مواد غذایی به منظور کنترل رهاسازی عطرها و طعم ها، در بخش سلامت غذا، استفاده از نانو حسگرها جهت تشخیص عوامل بیماریزا در مواد غذایی و در بخش بستهبندی غذا، استفاده از نانو ذرات با خاصیت ضد میکروبی بودن بستهبندی از اهمیت بالاتری برخوردار بودند.
کلید واژگان
"فناوری نانوامنیت غذایی
ستاد ویژه
توسعه فناوری نانو"
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2021-10-231400-08-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهراندانشیار گروه اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران.
دانشیار گروه اقتصاد،ترویج و آموزش کشاورزی،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشیار گروه اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران
استادیارگروه مهندسی صنایع غذایی ، دانشکده مهندسی عمران و منابع زمین، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران




