| dc.contributor.author | شمسایی مهرجان, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی شکرابی, سید پژمان | fa_IR |
| dc.contributor.author | محجوب زردست, محمد مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدی, نگار | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T16:55:08Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T16:55:08Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T16:55:08Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T16:55:08Z | |
| dc.date.issued | 2020-04-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-02-04 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-11-15 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شمسایی مهرجان, مهدی, حسینی شکرابی, سید پژمان, محجوب زردست, محمد مهدی, محمدی, نگار. (1399). تأثیر مکمل غذایی پودر فلفل قرمز تند (Capsicum annuum) بر شاخصهای رشد، میزان بقاء، فراسنجههای خونی و برخی از پاسخهای ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران, 29(1), 131-140. doi: 10.22092/isfj.2020.120988 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2020.120988 | |
| dc.identifier.uri | https://isfj.areeo.ac.ir/article_120988.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/8643 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی تأثیر خوراکی پودر فلفل قرمز تند بر برخی پارامترهای رشد، بقاء فراسنجههای خونی و پاسخهای سیستم ایمنی ماهیان قزلآلای رنگینکمان، تعداد 240 عدد بچه ماهی (میانگین وزن 33/0±69/15 گرم) در 12 مخزن (هر مخزن 20 عدد ماهی) بصورت تصادفی تقسیم شد و به مدت 45 روز با مقادیر 0، 1، 3 و 5 درصد پودر فلفل قرمز تند (<em>Capsicum annuum</em>) در غذا (هر کدام با 3 تکرار) مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج شاخصهای رشد نشان داد؛ بالاترین مقدار افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در تیمار 5 درصد نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد (05/0>P). کمترین مقدار ضریب تبدیل غذایی بصورت همزمان در تیمارهای تغذیه شده با 3 و 5 درصد فلفل قرمز مشاهده شد. همچنین شاخص وضعیت بین تیمارها اختلاف معنیداری نشان نداد (05/0<P). بیشترین میزان بقا مربوط به تیمارهای 3 و 5 درصد فلفل بود و این شاخص در تیمار 1 و شاهد اختلاف معنیداری نداشت (05/0<P). بیشترین تعداد گلبولهای قرمز در تیمار 3 و 5 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین درصد هماتوکریت در تیمار 5 درصد فلفل مشاهده شد (05/0>P). بیشترین تعداد گلبولهای سفید در تیمارهای تغذیه شده با فلفل قرمز در مقایسه با شاهد مشاهده شد. بیشترین درصد لنفوسیتها در تیمار 5 درصد مشاهده شد. بیشترین میزان فعالیت لیزوزیم، C3 و IgM در تیمار 5 درصد فلفل مشاهده شد که با سایر تیمارها دارای اختلاف معنیدار بود (05/0>P). همچنین میزان C4 در تیمارهای تغذیه شده با فلفل نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیداری داشت (05/0>P). بطورکلی، مکملسازی جیره غذایی تجاری ماهی قزل آلا با 5 درصد پودر فلفل قرمز تند سبب بهبود عملکرد رشد، بهرهوری تغذیه و سیستم ایمنی بچه ماهیان قزل آلا گردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 773 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2020.120988 | |
| dc.subject | قزل آلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | فلفل قرمز | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای خونی | fa_IR |
| dc.subject | محرک ایمنی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر مکمل غذایی پودر فلفل قرمز تند (Capsicum annuum) بر شاخصهای رشد، میزان بقاء، فراسنجههای خونی و برخی از پاسخهای ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 131 | |
| dc.citation.epage | 140 | |