• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research
    • Volume 2, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research
    • Volume 2, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    A Comparative Effect of Mash and Pellet Feed with Different Pelleting Temperature on Blood Metabolites, Carcass Characteristics and Broiler Performance

    (ندگان)پدیدآور
    Amirabdollahian, HoseinNouri Emamzadeh, AliKeramati, Keyvan
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    434.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    This study was conducted to evaluate the effects of feeding mash versus pellet with different thermal process on blood metabolites, carcass characteristics and broiler performance. 192 (one-day) Cobb broiler chicks were used in a completely randomized design with 4 experimental groups (diets) and 4 replicates of ten chicks each (totally 16 pens). The experimental treatment groups consisted of mash diet (control) and three experimental diets pelleted with temperatures of 72, 82 and 92 ◦C. Results indicated that effects of different temperatures of thermal process had a significant effect on feed intake in 1-42 days period (P0.05). Effect of the process on serum glucose, cholesterol, HDL, LDL and enzyme concentrations of aspartate aminotransferase (AST) and alanine aminotransferase (ALT) wasn't significant at 49 days (P>0.05).
    کلید واژگان
    Thermal process
    Pellet
    Performance
    Broiler

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-01-01
    1392-10-11
    ناشر
    Sami Publishing Company
    سازمان پدید آورنده
    M.Sc. Islamic Azad University, Garmsar Branch, Garmsar. Iran
    PhD. Member of Scientific group of Animal science of Islamic Azad University, Garmsar Branch, Garmsar. Iran
    PhD. Member of Scientific group of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, University of Semnan, Semnan, Iran

    شاپا
    2383-2762
    2322-4827
    URI
    http://www.ijabbr.com/article_7045.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/86334

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب