• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research
    • Volume 2, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Advanced Biological and Biomedical Research
    • Volume 2, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Streptomycetes: Characteristics and Their Antimicrobial Activities

    (ندگان)پدیدآور
    Hasani, AminKariminik, AshrafIssazadeh, Khosrow
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    652.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The Streptomycetes are gram positive bacteria with a filamentous form that present in a wide variety of soil including composts, water and plants. The most characteristic of Streptomycetes is the ability to produce secondary metabolites such as antibiotics. They produce over two-thirds of the clinically useful antibiotics of natural origin (e.g., neomycin and chloramphenicol. Another characteristic of Streptomycetes is making of an extensive branching substrate and aerial mycelium.Carbon and nitrogen sources, oxygen, pH, temperature, ions and some precursors can affect production of antibiotics. This review also addresses the different methods to study the antimicrobial activity of Streptomyces sp. Because of increasing microbial resistance to general antibiotics and inability to control infectious disease has given an impetus for continuous search of novel antibioticsall the word.
    کلید واژگان
    Streptomyces
    soil
    Antibiotics

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-01-01
    1392-10-11
    ناشر
    Sami Publishing Company
    سازمان پدید آورنده
    Department of Microbiology, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran
    Department of Microbiology, Kerman Branch, Islamic Azad University, Kerman, Iran
    Department of Microbiology, Lahijan Branch, Islamic Azad University, Lahijan, Iran

    شاپا
    2383-2762
    2322-4827
    URI
    http://www.ijabbr.com/article_7033.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/86325

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب