مقایسه اثر جیرههای حاوی پروبیوتیکهای Lactobacillus acidophilus و Pediococcus pentosaceus بر شاخصهای رشد، خونشناسی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
اینانلو, کمالعلی نژاد, سهیلزحمتکش, عسگرامینیان فتیده, باقرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر دو باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و پدیوکوکوس پنتوساسئوس بر شاخصهای خونی، ایمنیشناسی و رشد بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. به این منظور تعداد 180 عدد ماهی با وزنS.D) 44/1±gr14 (در 3 تیمار ذخیرهسازی شدند. تیمار 1: جیره تجاری حاوی پروبیوتیک Lactobacillus acidophilusg/10kg(1010CFUg-1) 5/1 و تیمار 2: جیره تجاری حاوی پروبیوتیک Pediococcus pentosaceus g/10kg(1010CFUg-1) 5/1 و تیمار 3 یا شاهد با استفاده از غذای تجاری بدون پروبیوتیک، به مدت 60 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش، تعداد 15 ماهی از هر تیمار نمونه گیری و شاخصهای رشد، خونشناسی و ایمنی اندازهگیری شد. بر اساس نتایج، درصد افزایش وزن، درصد نوتروفیل و مونوسیت، لایزوزیم و C3 در تیمار 1 به شکل معنیداری بیشتر از تیمارهای 2 و 3 بود. مقادیر هماتوکریت، گلبول قرمز خون، هموگلوبین، MCV، MCH در تیمار 2 به شکل معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود. مقادیر MCHC و درصد لنفوسیت در تیمار 3 بیشترین مقدار را نشان داد. مقادیر IGM و C4 در بین تیمارها تفاوت معنیدار آماری نشان ندادند. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از جیره حاوی پروبیوتیکهای Lactobacillus acidophilus و Pediococcus pentosaceus میتواند تاثیرات مثبتی بر فراسنجههای رشد، خونشناسی و ایمنی بچه ماهی کپور معمولی داشته باشد.
کلید واژگان
کپور معمولیپروبیوتیک
شاخصهای خونی
ایمنی
رشد
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




