تاثیر پودر گلبرگ زعفران بر عملکرد رشد، تغذیه و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی لارو ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodon idella)
(ندگان)پدیدآور
احمدی فر, احسانآدینه, حسینفدایی راینی, مهدیهمقدم فر, سمیرانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر پودر گلبرگ زعفر ان بر رشد و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی در لارو ماهی کپور علفخوار (Ctenopharyngodonidella) انجام شد. لارو ماهیان با میانگین وزن و طول (03/0± 75/0گرم و 09/0±39/4 سانتیمتر) بصورت مجزا با چهار سطح پودر گلبرگ زعفران در رژیم غذایی به مدت 60 روز تغذیه شدند که شامل P0 (شاهد)، P1(2 درصد)، P2 (4 درصد) و P3 (6 درصد) بود. 1200 قطعه ماهی در قالب طرح کاملاً تصادفی در 12 مخزن تقسیم شدند (4 تیمار آزمایشی و هر یک با 3 تکرار). پایان آزمایش، پارامترهای رشد (وزن و طول نهایی، نرخ رشد روزانه، وزن بدست آمده، نرخ رشد ویژه و فاکتور وضعیت)، تغذیه (ضریب تبدیل غذایی و کارایی تبدیل غذا) و آنتیاکسیدان (گلوتاتیون پراکسیداز، سوپرکسید دیسموتاز، مالوندیآلدهید و کاتالاز) مورد بررسی قرار گرفتند. پارامترهای رشد پس از تغذیه با پودر گلبرگ زعفران در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت. وزن نهایی و نرخ رشد ویژه در تیمار P2 در مقایسه با تیمار شاهد افزایش معنیداری داشت درحالیکه ضریب تبدیل غذایی در این تیمار کاهش معنیداری داشت. علاوه بر این، مقدار مالوندیآلدهید و کاتالاز در لاروهای ماهی تغذیه شده با سطوح مختلف مکمل نسبت به گروه شاهد به طور معنیداری کاهش یافت. افزایش قابل توجهی در پارامترهای گلوتاتیون و سوپرکسید دیسموتاز پراکسیداز در تیمار P3 نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد. این تحقیق نشان داد که مقدار بکارگیری 6 درصد پودر گلبرگ زعفران میتواند بهعنوان یک افزودنی خوراکی در آبزی پروری مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
ماهی کپور علفخوارپودر گلبرگ زعفران
پارامترهای رشد
آنزیمهای آنتی اکسیدانی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




