تاثیر غنی سازی جیره با جلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) بر شاخصهای ایمنی سرم خون ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با نانو اکسید روی
(ندگان)پدیدآور
غنی, سپیدهمداح, سعیدهدایتی, سید علی اکبرکاکاوند, فرحنازایری, عاطفهسنچولی, حبیب اللهشیخ ویسی, روح ا..نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از محرکهای ایمنی نظیر جلبکها در بالا بردن ایمنی نقش اساسی دارد. از طرفی وجود نانوذرات بر وضعیت فیزیولوژیک ماهیان اثرگذار بوده و باعث کاهش عملکرد ایمنی ماهیان میشود، از این رو هدف از این تحقیق بررسی تاثیر غنی سازی جیره با جلبک پادینا (Padina astraulis Hauck) بر شاخصهای ایمنی سرم خون ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با نانو اکسید روی بود. تعداد 250 بچهماهی کپور معمولی بهمدت 42 روز در چهار گروه، جیره فاقد جلبک (تیمار 1، شاهد)، غذای حاوی درصدهای مختلف جلبک در جیره شامل 5/0 درصد جلبک (تیمار 2)، غذای حاوی 1 درصد جلبک ( تیمار3) و غذای حاوی 2 درصد جلبک (تیمار 4) تقسیم شدند. سپس به آب مخازن هر کدام از گروهها، 50 درصد غلظت کشنده نانو اکسید روی (5/1 میلی گرم بر لیتر) بهمدت چهارده روز اضافه شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که در مجموع تیمارهای آزمایشی بر میزان پروتئینکل، ایمونوگلوبولین، آلبومین سرم خون تاثیر معنیداری داشت (05/0P). همچنین تیمارهای آزمایشی بر میزان آسپارتات ترانسامیناز (AST)، آلکالین فسفاتاز (ALP) و آلانین ترانسامیناز (ALT) سرم خون ماهی تاثیر معنیداری داشت (05/0P
کلید واژگان
آبزیبهبود مقاومت
نانو ذرات فلزی
جلبک
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




