مطالعه عوامل خطر ساز درکارگاههای تکثیر و پرورش قزل آلا براساس پارامترهای محیطی آب در رودخانه هراز
(ندگان)پدیدآور
نصراله زاده ساروی, حسنقیاسی, مریمصفری, رضامخلوق, آسیهنصراله تبار, عبدالهمحمدزاده, ولی الهمنعمی, عسگرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه به تغییرات پارامترهای محیطی کیفیت آب رودخانه هراز بهعنوان عوامل خطرساز مزارع قزل آلا پرداختهاست. تعداد 84 نمونه آب در6 ایستگاه واقع درکارگاه پرورش ماهی قزلآلا طی هفت ماه در سالهای 97-1396جمع آوری شد. اندازهگیری پارامترها با روشهای استاندارد تیتراسیون و اسپکتروفتومتری انجام گرفت. طبق نتایج، دامنه تغییرات دمای آب (0/17-0/4 درجه سانتیگراد)، دمای هوا (0/28-0/5 درجه سانتیگراد)، اکسیژن محلول (24/14-36/7 میلیگرم بر لیتر)، اکسیژن خواهی بیولوژیکی (80/20-20/0 میلیگرم بر لیتر)، اکسیژن خواهی شیمیایی (40/41-50/3 میلیگرم بر لیتر)، هدایت الکتریکی (650-345 میکروزیمنسبرسانتیمتر)، کدورت (NTU 81-2)، کل مواد جامد معلق (72/0-01/0 گرم بر لیتر)، pH (15/8-98/6)، فسفرکل/فسفر(15/0-01/0 میلیگرم بر لیتر)، فسفات (20/0-01/0 میلیگرم بر لیتر)، آمونیم (313/0-020/0 میلیگرم بر لیتر)، آمونیاک (36/4-14/0 میکروگرم برلیتر)، نیتریت (21/0-01/0 میلیگرم بر لیتر)، تعداد کلیفرم مدفوعی (CFU/100ml30000-9) و شاخص کیفیت آب (IRWQISC) (5/98-5/48) بوده است. نتایج براساس آزمون رگرسیون گام به گام نشان داد که عوامل خطرساز کیفیت آب در رودخانه هراز پارامترهای کلیفرم مدفوعی، فسفات،کدورت و اکسیژن خواهی بیوشیمیایی بودهاست و کلیفرم مدفوعی، ضریب تاثیر (ضریب بتا) بیشتری در مقایسه با سایر پارامترها داشتند (05/0p
کلید واژگان
پارامترهای محیطیعوامل خطر ساز
کارگاه قزل آلا
رودخانه هراز
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998




