• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering (IJCCE)
    • Volume 38, Issue 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering (IJCCE)
    • Volume 38, Issue 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effect of Boiled Fruit Juices on Mineral Contents of Traditional Bread Produced in Turkey

    (ندگان)پدیدآور
    Özcan, Mehmet MusaHarmankaya, Mustafa
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    185.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    In this study, the mineral contents of bread with boiled grape, date, carob and mulberry fruit juices at five different concentrations were determined. The fluctuations of B and Cu contents in bread with pekmez (molasses) were determined between 4.10 to 4.49 mg/kg and 2.74 and 3.34 mg/kg respectively. Ca, Mg, K, P and S were the main macro-elements of bread samples. The highest values of Ca were observed in samples with mulberry molasses (421 mg/kg - 826 mg/kg). The Ca content of bread with grape molasses ranged from 360 to 520 mg/kg, while Ca content of bread with carob molasses change between 396 and 582 mg/kg (p
    کلید واژگان
    Concentrated juices
    Bread, Elements
    ICP-AES
    Food Science & Technology

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2019-10-01
    1398-07-09
    ناشر
    Iranian Institute of Research and Development in Chemical Industries (IRDCI)-ACECR
    سازمان پدید آورنده
    Department of Food Engineering, Faculty of Agriculture, Selçuk University, 42031 Konya, TURKEY
    Department of Soil Science and Plant Nutrition, Faculty of Agriculture, University of Selçuk, 42031 Konya, TURKEY

    شاپا
    1021-9986
    URI
    http://www.ijcce.ac.ir/article_34232.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/84821

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب