• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering (IJCCE)
    • Volume 36, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Chemistry and Chemical Engineering (IJCCE)
    • Volume 36, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Fatty Acid Composition, Tocopherol and Sterol Contents in Linseed (Linum usitatissimum L.) Varieties

    (ندگان)پدیدآور
    Matthäus, BertrandÖzcan, Mehmet Musa
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    315.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The oil contents of linseeds were determined between 39.9% (Antares) and 43.3%  (Railinus). The oleic acid contents of seed oils varied between 0.8% (Maroc) and 24.8 (Railinus). The linoleic acid contents of linseed oil change between 10.2% (Avangard) and 48.2% (Maroc), while the palmitic acid of oils ranged from 4.8% (Antares) to 6.1% (Maroc), stearic acid contents ranged between 4.7% (Avangard) to 23.5% (Maroc). Also, linolenic acid contents of Avangard oil was higher (59.9%) than those of results of other linseed oils. The P8 contents of linseed oil change between 1.1 mg/kg (Railinus) and 16.4 mg/kg (Avangard). Also, the δ-tocopherol content of Railinus oil was also higher (262.7 mg/kg) than those of other linseed oils (0.3-0.4 mg/kg).The total tocopherol in Railinus seed oil was higher (437.4 mg/100 g) (p oil (30.3 mg/100 g).
    کلید واژگان
    Linseed
    genotypes
    oil
    Fatty acid
    tocopherol
    sterol
    HPLC
    Food & Medicinal Chemistry
    Phyto Chemistry, Plant Chemistry

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-06-01
    1396-03-11
    ناشر
    Iranian Institute of Research and Development in Chemical Industries (IRDCI)-ACECR
    سازمان پدید آورنده
    Max Rubner-Institut (MRI) Bundesforschungsinstitut für Ernährung und Lebensmittel Institut für Sicherheit und Qualität bei GetreideSchützenberg 12 D-32756 Detmold, GERMANY
    Department of Food Engineering, Faculty of Agriculture, Selcuk University, 42079 Konya, TURKEY

    شاپا
    1021-9986
    URI
    http://www.ijcce.ac.ir/article_28072.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/84560

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب