• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای علوم دامی ایران
    • دوره 13, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای علوم دامی ایران
    • دوره 13, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر نانو ذرات نقره و پری‌بیوتیک بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی روده کور و برخی از شاخص‌های خونی در جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    وکیلی, رضارمضانی, قاسم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    596.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از انجام این آزمایش بررسی اثر سطوح مختلف نانو ذرات نقره و پری‌بیوتیک بـر عملکـرد رشـد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون، جمعیت میکروبی روده کور و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی سویه راس 308 بود. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 3×3 با 9 تیمار و 4 تکرار و 12 مشاهده در هر تکرار و در مجموع با 432 قطعه جوجه گوشتی انجام شد. عوامل مورد بررسی شامل سه سطح نانوذرات نقره (400،800 و0 میلی لیتـر در مترمکعب آب آشامیدنی) و سـه سـطح پـری‌بیوتیـک (5/0 و 25/0 ،0درصـد در جیره غذایی) از 1 تا 42 روزگی بود. جیره‌های آزمایشی براساس احتیاجات غذایی سویه راس 308 تنظیم گردید. بیشترین افزایش وزن و کمترین ضریب تبدیل در تیمارهای حاوی نانوذرات نقره (400 و 800 میلی‌لیتر) بدون و با 5/0درصد پری‌بیوتیک مشاهده شد. 5/0 درصد پری بیوتیک در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی و 800 میلـی لیتـر سـبب کـاهش تعداد باکتری‌های کلی باسیل، سالمونلا و افزایش باکتری‌های لاکتوباسیل در روده کور جوجه‌های گوشتی شد. پری‌بیوتیک سبب افزایش HDL و کاهش معنی‌دار پروتئین تام سرم خون بین سطح صفر و 5/0 درصد شد. نتـایج حاصل از ایـن تحقیـق نشـان داد کـه اسـتفاده از سـطح 5/0 درصـد پری بیوتیک در جیره غذایی سبب افزایش وزن و بهبود ضریب تبدیل جوجه‌های گوشتی شد. همچنین اسـتفاده از 800 میلی لیتر نانوذرات نقره درآب آشامیدنی سبب کاهش تعداد باکتری‌های کلی باسیل و سالمونلا در روده کور جوجه‌های گوشتی شد.
    کلید واژگان
    باکتری‌های روده کور
    پری‌بیوتیک
    جوجه گوشتی
    شاخص‌های بیوشیمیایی خون
    نانو نقره
    تغذیه طیور

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2021-08-23
    1400-06-01
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، واحد کاشمر، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشمر، ایران
    گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کاشمر، کاشمر، ایران

    URI
    https://dx.doi.org/10.22067/ijasr.2021.38272.0
    https://ijasr.um.ac.ir/article_39634.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/841438

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب