نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدلو, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorطبری کوچکسرایی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorآزادی, پژمانfa_IR
dc.contributor.authorحمیدی, آیدینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T20:11:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T20:11:15Z
dc.date.available1399-07-08T20:11:15Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T20:11:15Z
dc.date.issued2015-11-22en_US
dc.date.issued1394-09-01fa_IR
dc.date.submitted2014-04-25en_US
dc.date.submitted1393-02-05fa_IR
dc.identifier.citationاحمدلو, فاطمه, طبری کوچکسرایی, مسعود, آزادی, پژمان, حمیدی, آیدین. (1394). بهبود جوانه‌زنی بذر زالزالک ایروانی و تعیین ترکیبات شیمیایی موجود در میوه و بذر. مجله جنگل ایران, 7(3), 285-297.fa_IR
dc.identifier.urihttp://www.ijf-isaforestry.ir/article_12127.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/82993
dc.description.abstractجنس زالزالک (<em>Crataegus</em> L.) از مهم‌ترین درختچه‌های زینتی و دارویی و بسیار مقاوم به شرایط محیطی است. جوانه‌زنی بذر در گونه‌های جنس زالزالک به‌دلیل داشتن آندوکارپ استخوانی و خواب جنین به سختی انجام می‌گیرد. به‌منظور بررسی درصد جوانه‌زنی بذر <em>Crataegus pseudoheterophylla</em> تحت تیمارهای خراش‏دهی مکانیکی و آب اکسیژنه، بذرها در دو آزمایش جداگانه در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلدان‌های پلاستیکی کاشته شدند. تیمارهای خراش‏دهی مکانیکی و محلول شیمیایی آب اکسیژنة یک درصد با مدت زمان‌های (0، 40، 60، 90، 120، 150، 180، 210 و 240 دقیقه) در ترکیب با لایه‌گذاری متناوب (یک ماه سرمادهی و دو هفته گرمادهی، یک ماه سرمادهی و دو هفته گرمادهی، یک ماه سرمادهی) انجام گرفت. مقدار کارتنوئید، آنتوسیانین، کربوهیدرات‌های محلول و عناصر معدنی در میوه و بذر نیز تعیین شد. نتایج نشان داد که بیشترین درصد جوانه‌زنی در تیمار خراش‏دهی مکانیکی (7/19 درصد) در مدت زمان 240 دقیقه و در آب اکسیژنه یک درصد (7/26 درصد) در مدت زمان 120 دقیقه وجود دارد. مقدار کارتنوئید در میوه و بذر به‌ترتیب 598/0 و 27/0 میلی‌گرم بر گرم وزن تازه، آنتوسیانین 3/6 و 33/0 میلی‌گرم بر گرم وزن خشک، کربوهیدرات محلول 3/89 و 4/15 گرم بر 100 گرم وزن خشک، کلسیم 4/3076 و 892 میلی‌گرم بر کیلوگرم، فسفر 9/2023 و 8/701 میلی‌گرم بر کیلوگرم، پتاسیم 3/6391 و 1456 میلی‌گرم بر کیلوگرم، منیزیم 6/904 و 4/346 میلی‌گرم بر کیلوگرم و نیتروژن 2/1 و 0 درصد اندازه‌گیری شد. در نتیجه می‌توان گفت بذرهای زالزالک دارای خواب عمیق فیزیکی و فیزیولوژیکی و گوشت میوه و بذر آن حاوی میزان بالایی از ترکیب‌های فنولیکی، کربوهیدرات‌های محلول، کارتنوئیدها و مواد معدنی می‌باشند.fa_IR
dc.format.extent377
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن جنگلبانی ایرانfa_IR
dc.publisherIranian Society of Forestryen_US
dc.relation.ispartofمجله جنگل ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Foresten_US
dc.subjectآنتوسیانینfa_IR
dc.subjectخراش‏دهیfa_IR
dc.subjectعناصر معدنیfa_IR
dc.subjectکارتنوئیدfa_IR
dc.subjectکربوهیدراتfa_IR
dc.subjectاکولوژی و جنگلشناسیfa_IR
dc.subjectجنگلکاری و احیای جنگلfa_IR
dc.titleبهبود جوانه‌زنی بذر زالزالک ایروانی و تعیین ترکیبات شیمیایی موجود در میوه و بذرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت مدرس-دانشکده منابع طبیعیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی گروه جنگلداری دانشگاه تربیت مدرس دانشکده منابع طبیعیfa_IR
dc.contributor.departmentمسئول پزوهشکده گل و گیاهان زینتی محلاتfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، کرجfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue3
dc.citation.spage285
dc.citation.epage297


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد